ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ για την Πεντέλη του 2030

 

Φίλες και Φίλοι,

Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά μας, όλο και περισσότερο. Η αντιμετώπισή της απαιτεί σχέδιο, γνώση και τολμηρές παρεμβάσεις.

Για το λόγο αυτό, το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι ένα συνηθισμένο προεκλογικό πρόγραμμα. Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που στοχεύει να θωρακίσει την πόλη γρήγορα και έγκαιρα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Είναι ένα σχέδιο που, σε συνέχεια της δουλειάς και των έργων που κάναμε την περασμένη τετραετία, μπορεί να πάει την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά.

Είναι ένα σχέδιο που θέλουμε να μετατρέψει τα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη, σε μια περιοχή που θα χαίρεται κάποιος να ζει και να εργάζεται. Ένα σχέδιο που συνεχίζει να κάνει την πόλη μας πιο σύγχρονη, πιο πράσινη, πιο καθαρή, πιο φιλική, πιο ασφαλή, πιο όμορφη.

Το πρόγραμμά μας έχει τρεις πυλώνες:

✔ Τη βελτίωση της καθημερινότητας, όπου περιλαμβάνει δράσεις και ενέργειες, ώστε η καθημερινότητα στην πόλη να γίνεται διαρκώς καλύτερη. Δράσεις για καλύτερη καθαριότητα, για περισσότερη ασφάλεια, για άρτια λειτουργία όλων των δομών του Δήμου.

✔ Tο πρόγραμμα των έργων, ένα φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμα έργων. Για τα περισσότερα υπάρχει ήδη χρηματοδότηση, ενώ για τα υπόλοιπα έχουμε ώριμες μελέτες, με τις οποίες θα εξασφαλίσουμε τους πόρους για τη γρήγορη υλοποίησή τους.

✔ Το σχέδιο «Πεντέλη: κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη» που θα θωρακίσει την πόλη γρήγορα και έγκαιρα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ήδη έχουμε καταφέρει να είμαστε επίσημα από τις 25/9/2023 στις 40 νέες πόλεις από όλη την Ευρώπη που θα αποτελέσουν πρότυπα επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας για τις υπόλοιπες.

Την περασμένη τετραετία 2019 – 2023, οι συνεργάτες μου κι εγώ υλοποιήσαμε σχεδόν στο σύνολό του το πρόγραμμα, για το οποίο δεσμευθήκαμε απέναντί σας. Το ίδιο θα κάνουμε ξανά και στη νέα πενταετία 2024 – 2028.

Σας προσκαλώ, λοιπόν, όλες και όλους, να περάσετε το μήνυμα της δημιουργίας και της προόδου. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε συμπολίτη μας.

Ελάτε όλοι μαζί, με έργο, σχέδιο, όραμα και σκληρή δουλειά να πάμε τα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη, την Πεντέλη μπροστά!

Σας ευχαριστώ.

Δήμητρα Κεχαγιά

Δήμαρχος Πεντέλης

 

Δείτε το Πρόγραμμα σε pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.