Ξεκίνησε η σύνταξη της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: Βάζουμε τέρμα στην ομηρία των συμπολιτών μας. Το 2025 η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης θα έχει σύγχρονο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο

Σε διαρκή συνεργασία με τους μελετητές που έχουν αναλάβει τη σύνταξη του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Πεντέλης και ειδικότερα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, βρίσκεται η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και οι συνεργάτες της.

Η διαδικασία σύνταξης της μελέτης έχει ξεκινήσει. Στην παρούσα φάση συλλέγονται τα απαραίτητα δεδομένα για τη σύνταξη της μελέτης, όπως υφιστάμενα πολεοδομικά στοιχεία, γεωλογικά στοιχεία, δεδομένα πληθυσμού κλπ.

Η μελέτη θα επιλύσει βασικά ζητήματα της Δημοτική Κοινότητας Πεντέλης, όπως την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης, τις χρήσεις γης, θα διασφαλίσει το σύνολο των αναγκών της πόλης σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους άθλησης, κοινόχρηστους χώρους κ.α.

Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός του 2025. Κατά τη διαδικασία σύνταξής της, προβλέπεται και ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες.

Η μελέτη χρηματοδοτείται με ποσό 558.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι μια από τις πρώτες πολεοδομικές μελέτες πανελλαδικά που συντάσσεται με τη συνεργασία του Δήμου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Μια σημαντική εκκρεμότητα, μια εκκρεμότητα 20ετίας, λύνεται για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, τη μοναδική περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής που δεν είχε θεσμοθετημένο πολεοδομικό σχέδιο. Η σημαντική αυτή πολεοδομική παρέμβαση για την Πεντέλη ξεκίνησε και το 2025 η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης θα έχει σύγχρονο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο, βάζοντας τέλος στις εκκρεμότητες και στην ομηρία των συμπολιτών μας, τόσο για τα ζητήματα χρήσεων γης, όσο και για τα ζητήματα των περιοχών εκτός σχεδίου.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα καταφέραμε. Αποδείξαμε ότι με την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας, λύσαμε ένα θέμα που λίγοι πίστευαν ότι μπορούσε να επιλυθεί. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, πιο έμπειροι και πιο αποτελεσματικοί. Με έργα, σχέδιο όραμα, πάμε σταθερά την πόλη μας μπροστά!»

Η Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας και αντιδήμαρχος Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα σημείωσε:

«Από την 1η μέρα η δημοτική αρχή ασχολήθηκε ώστε η δημοτική κοινότητα Πεντέλης να αποκτήσει πολεοδομικό σχεδιασμό. Η διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη σημαντική βοήθεια της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, κατάφερε ο Δήμος Πεντέλης να είναι από τους πρώτους 7 Δήμους της χώρας που ξεκινά η σύνταξη των πολεοδομικών μελετών, με χρηματοδότηση του Ταμείου ανάκαμψης. Η Πεντέλη ήδη γύρισε σελίδα και βάζει τις βάσεις να γίνει μια πόλη πιο φιλική στους πολίτες, μια πόλη με βιώσιμη ανάπτυξη από εδώ και πέρα».

 

Comments are closed.