Η Ένωση Γονέων του Δήμου Πεντέλης δεν είναι χώρος άσκησης μικροπολιτικής

Η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης, όπως και κάθε συλλογικό γονεϊκό όργανο, επιλαμβάνεται των θεμάτων που αφορούν τη σχολική κοινότητα και βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης και ευκαιρία για δημιουργία εντυπώσεων για θέματα, που δεν αφορούν τη σχολική κοινότητα.

Αποδοκιμάζουμε τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Γιάννη Ζούνη, Αντιδημάρχου της νέας διοίκησης του Δήμου, ο οποίος –κατά την εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης–  βρήκε ευκαιρία να κάνει μικροπολιτική. Πέραν του ότι προκάλεσε τον τ. Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Ββάθμιας εκπαίδευσης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, διατύπωσε ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς για την προηγούμενη διοίκηση, κατά την προσφιλή συνήθεια της νέας δημοτικής αρχής. Και γι’ αυτό αποδοκιμάστηκε από τους παρισταμένους.

Κατόπιν των παραπάνω, τα μέλη του συνδυασμού μας αποχώρησαν από την εκδήλωση, σεβόμενοι τη σχολική κοινότητα και το θεσμό της Ένωσης Γονέων και των λοιπών συλλογικών γονεΪκών οργάνων.

Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι διοίκηση πλέον και όχι αντιπολίτευση. Επομένως, καλό θα ήταν να σταματήσει τα ψέματα, τις ανακρίβειες  και τις συκοφαντίες και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Comments are closed.