Επίσκεψη και καταγραφή των προβλημάτων στις κοινωνικές δομές του Δήμου από την υποψήφια Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ενημέρωσης και καταγραφής των προβλημάτων για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πεντέλης, η επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και υποψήφια Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και στελέχη της Συμπολιτείας, επισκέφθηκαν τις τελευταίες μέρες τους Παιδικούς Σταθμούς Μελισσίων, το υπό κατασκευή Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το 1οΚΑΠΗ Μελισσίων. Στις επισκέψεις ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑ, αλλά και εργαζομένους.

Στις επισκέψεις αυτές τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ διαπίστωσαν τις ακόλουθες βασικές ελλείψεις:

  • Υπολειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», λόγω έλλειψης προσωπικού
  • Σχεδόν μηδενική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, λόγω επιβάρυνσης των δύο μόλις εξειδικευμένων επιστημόνων και με άλλα καθήκοντα.
  • Ανυπαρξία σχολικού λεωφορείου που θα μεταφέρει τα παιδιά στον παιδικό σταθμό και στο ΚΔΑΠ όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους
  • Παντελή έλλειψη στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας και κυρίως στον τομέα της Πρόληψης
  • Σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας και συμμόρφωσης με τις διατάξεις του νόμου, του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου.

 Μέλημά της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση την επόμενη μέρα στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Επιβάλλεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Δομές που δουλεύουν καλά, θα προσπαθήσουμε να τις ενισχύσουμε, ενώ εκεί που υπάρχουν λάθη, αδυναμίας και παραλήψεις, μέλημά μας θα είναι να αντιμετωπιστούν. Τα παιδιά των παιδικών σταθμών, οι μεγάλοι άνθρωποι των ΚΑΠΗ και οι ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου αξίζουν ποιοτικές υπηρεσίες από τις κοινωνικές δομές του Δήμου και εμείς ως ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεσμευόμαστε να τις προσφέρουμε. Τέλος ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο προσωπικό, το οποίο εργάζεται υπεύθυνα στα καθήκοντά του.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.