Ένα ακόμη καινούριο όχημα 4Χ4 για την Πολιτική Προστασία εξασφάλισε από δωρεά ο Δήμος Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: Ενισχύουμε τον εξοπλισμό του Δήμου στην Πολιτική Προστασία

Σε αναγνώριση από τον ιδιωτικό τομέα του σημαντικού έργου που επιτελεί στην Πολιτική Προστασία και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης χορηγών εταιριών ο Δήμος Πεντέλης παρέλαβε την περασμένη βδομάδα και το δεύτερο όχημα 4Χ4 που προέρχεται από δωρεά, συγκεκριμένα από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

Πρόκειται για ένα όχημα 4Χ4 μάρκας Toyota Hilux δικάμπινο που μετά από τις σχετικές μετατροπές θα ενταχθεί στο δυναμικό των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο όχημα που είχε παραληφθεί ήταν δωρεά της ΤΕΡΝΑ. Με τα δύο αυτά ναι οχήματα 4Χ4, ενισχύεται σημαντικά ο εξοπλισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς πρόκειται για ένα όχημα μιάμισης καμπίνας που διαθέτει κινητήρα 2.400 κυβικών εκατοστών, ενώ το δεύτερο διπλοκάμπινο με κινητήρα 2.800 κυβικών εκατοστών. Θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την πυρασφάλεια, όσο και για ρίψη άλατος και εκχιονισμό.

Πλέον ο στόλος των οχημάτων 4Χ4 του Δήμου (που θα φέρουν σύστημα πυρόσβεσης και εκχιονισμού), ανέρχεται σε 8 οχήματα.

Η Δήμαρχος Πεντέλης κα Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ την ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη χορηγία που προσέφερε στο Δήμο μας. Το συγκεκριμένο όχημα, είναι το δεύτερο καινούριο όχημα που προστίθεται στο στόλο του Δήμου Πεντέλης από το 2009, μετά και την προσθήκη του οχήματος από τη χορηγία και της ΤΕΡΝΑ πριν λίγους μήνες.  Η ενίσχυση του εξοπλισμού της Πολιτικής Προστασίας, η δημιουργία νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων, ο εξοπλισμός της παρακολούθησης του Πεντελικού βουνού με ψηφιακά μέσα αποτελούν ένα σύνολο ενεργειών που υλοποιήσαμε με στόχο τη διαφύλαξη του πρασίνου και του δάσους, αλλά και την προστασία των συμπολιτών μας από έκτακτα δύσκολα φαινόμενα.  Παράλληλα η αποδοχή των αιτημάτων μας εταιρίες χορηγούς, αποδεικνύει ότι η δουλειά που κάνουμε στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της προσφοράς γενικότερα προς το κοινωνικό σύνολο αναγνωρίζεται έμπρακτα».

Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά:

«Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς,  προχωρήσαμε στη δωρεά οχήματος κάνοντας ένα βήμα στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του δασικού περιβάλλοντος και την ταχεία αντιμετώπιση πιθανούς πυρκαγιάς στο Πεντελικό Όρος. Βασικό μας μέλημα είναι να στεκόμαστε αρωγοί στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζοντας και προσφέροντας λύσεις στις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική κρίση».

Comments are closed.