Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση 2,2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στη Νταού Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: Μέσα σε 4 χρόνια καταφέραμε και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποχέτευσης, ώστε κάθε πολίτης να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης

Ένα ακόμα μεγάλο και σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, το οποίο έρχεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, υλοποιείται από τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Ειδικότερα, με την υπ. αρ. 9598/25-9-2023, απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ κ. Ζερβού Γεώργιου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 2.181.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Ένα έργο του οποίου την αναγκαιότητα ανέδειξε εδώ και έναν χρόνο ο Δήμος Πεντέλης και πλέον, σε άριστη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, κατάφερε να ωριμάσει έτσι ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα από τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Το νέο έργο εντάσσεται ως υποέργο στο έργο της αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης.

Το έργο χρηματοδοτεί την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης που θα καλύψει το σύνολο του οικισμού Νταού Πεντέλης. Μάλιστα, προβλέπεται η χρηματοδότηση και των ιδιωτικών συνδέσεων, ενώ στο δίκτυο θα συνδεθεί και η Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Σημειώνεται ότι τα λύματα θα επεξεργάζονται στη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ στη Ραφήνα.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2023 από την ΕΥΔΑΠ, ενώ η κατασκευή του εκτιμάται να ξεκινήσει το β’ εξάμηνο του 2024. Με την ολοκλήρωση του, πλέον καμία περιοχή του Δήμου Πεντέλης δεν θα έχει ζήτημα αποχέτευσης.

Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη για τον Δήμο η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ένα έργο για το οποίο δουλέψαμε από κοινού με την ΕΥΔΑΠ και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του. Έτσι, μέσα σε 4 χρόνια έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το σύνολο των αναγκαίων υποδομών αποχέτευσης στην πόλη, ώστε όλες οι περιοχές του Δήμου μας να συνδέονται με το δίκτυο.

Δεσμευθήκαμε να λύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης και το κάναμε. Δεν είχαμε δεσμευθεί ότι θα τα καταφέρναμε για τη Νταού Πεντέλης, παρ’ όλα αυτά τελικά τα καταφέραμε και σε αυτήν την περίπτωση. Γιατί η διοίκησή μας δεν μένει στα λόγια, αλλά κάνει έργα προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος. 

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την άψογη συνεργασία που έχουμε και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χαράλαμπο Σαχίνη και τον πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Τάσο Τόσιο. Δουλεύουμε από κοινού για να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας. Ή Άντα Μπούσουλα και ο Τάσος Χρηστίδης, μαζί με τους συνεργάτες τους, ολοκλήρωσαν έγκαιρα τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν από πλευράς Δήμου ώστε να φτάσουμε στην έγκριση της χρηματοδότησης». 

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και αρμόδια για την Πεντέλη, Άντα Μπούσουλα δήλωσε:

«Ένα ακόμα έργο στην Πεντέλη δρομολογείται, ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα της πόλης λύνεται. Μετά την αποχέτευση της Καλλιθέας Πεντέλης -έργο που ήδη ξεκίνησε μετά την έναρξη της σύνταξης της μελέτης, που θα δώσει το πολυπόθητο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στη δημοτική κοινότητα- η έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Νταού Πεντέλης επιλύει ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα της Πεντέλης. Σε μια 4ετία στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης έγιναν πολλά και σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, ώστε με έργα, σχέδιο και όραμα να πάμε και την πόλη μας μπροστά». 

Στοιχεία για το έργο αποχέτευσης της Νταού Πεντέλης

Το δίκτυο αποτελείται από εσωτερικό δίκτυο μήκους 2.465 μ. (βαρυτικό δίκτυο), δύο (2) αντλιοστάσια, δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς για τα αντλιοστάσια μήκους 766 μ. και πρωτεύον δίκτυο (συλλεκτήρας) μήκους 1.340 μ.

Περιλαμβάνεται η κατασκευή́ 100 εξωτερικών διακλαδώσεων ιδιωτικών συνδέσεων.

Έχει αδειοδοτημένο αποδέκτη, που αφορά στο δίκτυο ακαθάρτων οικισμού́ Καλλιτεχνούπολης του Δήμου Ραφήνας το οποίο καταλήγει στο νέο ΚΕΛ Ραφήνας Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας.

Δείτε την απόφαση εδώ

 

Comments are closed.