ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Ελπιδοφόρο μήνυμα για πρωτιά στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ την Τετάρτη 17 Απριλίου στα Μελίσσια.  Η αθρόα προσέλευση των πολιτών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που γέμισαν ασφυκτικά το εκλογικό κέντρο, αλλά και τους γύρω εξωτερικούς χώρους έστειλαν μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης στην πόλη μας.

Η Δήμητρα Κεχαγιά απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωμένους φίλους, υποστηρικτές και τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, αφού τους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία και τη μαζική συμμετοχή, τόνισε:

«Οι εκλογές είναι σε 40 μέρες από σήμερα. Εκλογές που θα κρίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πόλη μας και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι γιατί λέμε όχι στην αδράνεια των προηγουμένων 9 ετών. Λέμε όχι στην σημερινή διοίκηση και η μόνη ομάδα που μπορεί να αλλάξει την πόλη είναι η δική μας, που αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της αντιπολίτευσης της πόλης. Είμαστε σταθεροί στις απόψεις και τις τοποθετήσεις μας με γνώμονα μόνο και πάντα το όφελος της πόλης και όλων των συμπολιτών μας.  Τα πεπειραμένα στελέχη μας έχουν αποδεδειγμένα συμβάλει στην πρόοδο της πόλης μας, αλλά και τα νέα στελέχη με τα οποία εμπλουτίζεται συνεχώς η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι ικανά, έντιμα και έτοιμα να προσφέρουν.

Προχωράμε με την βεβαιότητα ότι εκφράζουμε το αίτημα των συμπολιτών μας για ένα νέο ξεκίνημα, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε όραμα για την πόλη και μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Οι άξονες του προγράμματος μας είναι τρεις:

Α. Βελτίωση καθημερινότητας

Βελτιώνουμε τον τομέα καθαριότητας με νέα λογική διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνουμε στην χωματερή.  Ενοποιούμε την υπηρεσία καθαριότητας και δημιουργούμε σύγχρονο αμαξοστάσιο και φορητό σταθμό μεταφόρτωσης.

Βελτιώνουμε την ασφάλεια, ιδίως στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη υιοθετώντας καλές πρακτικές άλλων δήμων με συνεργασίες και με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης άμεσα εντός του πρώτου έτους από την ανάληψη των καθηκόντων, ενώ διευρύνουμε τη συνεργασία και υλικοτεχνική ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος.

Βελτιώνουμε τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης με θεσμοθέτηση χώρων στάθμευσης μετά από σχετική κυκλοφοριακή μελέτη με έμφαση στο κέντρο των Μελισσίων και την Πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Βελτιώνουμε την κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων, ένα έργο που καθυστερεί με ευθύνη της σημερινής διοίκησης, αφού οι ασφαλτοστρώσεις που χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια Αττικής δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της πόλης. Όσον αφορά τα πεζοδρόμια δεν έχει γίνει καμιά αστική ανάπλαση.  Οι αστικές ανάπλασης χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ και εμείς θα στοχεύσουμε καταρχήν σε τέσσερις περιοχές: Αγίας Μαρίνας και δυτικών Μελισσίων, του κέντρου της Νέας Πεντέλης και Μορτερό Πεντέλης, ενώ στοχεύουμε επίσης στη δημιουργία δύο μεγάλης σημασίας πεζοδρομίων, ένα στην Καλλιθέα και ένα από τη Ναυτική βάση μέχρι τη Μονή Πεντέλης.

 

Β. Το μέλλον της πόλης

Έχουμε όραμα για την διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης, εκεί που η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Επιβάλλεται άμεσα να γίνουν τρία πράγματα:

α) Να προχωρήσουν ταχύτητα όλες οι πολεοδομικές διαδικασίες που έχουν παγώσει όπως το να αποκτήσει η πόλη ενιαίο Γ.Π.Σ. και έτσι Πεντέλη να λύσει το μεγαλύτερο της πρόβλημα που είναι η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού β) Ναι αναθεωρηθούν τα ρυμοτομικά σχέδια στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη, γ) Να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης τα 400 στρέμματα στα Μελίσσια και τα 32 στη Νέα Πεντέλη που παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα.

Όσον αφορά τις υποδομές, απαιτούνται μελέτες για έργα ομβρίων όπου δεν υπάρχουν, ολοκλήρωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων με δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου και αποχέτευση στην Καλλιθέα Πεντέλης

Για το Πεντελικό στοχεύουμε στη σταδιακήυλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του πεντελικού ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς κάνοντας το παράλληλα πιο φιλικό και επισκέψιμο για τους πολίτες

Γ. Μετάβαση του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή

Δημιουργούμε υποδομές για την εξυπηρέτηση του δημότη από το σπίτι του, ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών, ηλεκτρονική διαχείριση αιτημάτων, διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα σχολεία».

Και η Δήμητρα Κεχαγιά κατέληξε:

«Οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να καταδείξουν ότι η συνέχιση αυτής της δημοτικής αρχής θα κάνει τα πράγματα χειρότερα στην πόλη μας. Αντιθέτως με την εκλογή της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ η συνθήκες ζωής στην πόλη μόνο καλύτερες μπορούν να γίνουν.

Και αυτό γιατί έχουμε όραμα, εμπειρία, γνώση και σχέδιο υλοποίησης του προγράμματος μας.

Αξίζει να δώσουμε την ευκαιρία στην πόλη μας να προοδεύσει.

Πάμε δυνατά όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα στη μιζέρια, την αδράνεια, το παλιό…

 

Comments are closed.