Δημοπρατήθηκε το έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νέα Πεντέλη και της προστασίας του δάσους του Λόφου Προφήτη Ηλία και συνολικού προϋπολογισμού με 5,4 εκατ. Ευρώ. Δήμητρα Κεχαγιά: Από μηδενική βάση, λύσαμε μια πολύ μεγάλη χρόνια εκκρεμότητα προς όφελος των πολιτών που θα αθλούνται σε νέες αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις

Δημοπρατήθηκε το έργο της της αναβάθμισης του Λόφου του Προφήτη Ηλία και των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Νέας Πεντέλης προϋπολογισμού ύψους 5.366.794,40 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους που εξασφάλισε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και οι συνεργάτες της, με τη συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εργάστηκαν για το έργο από μηδενική βάση. Ωρίμασαν το έργο εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις δασικές υπηρεσίες, συνέταξαν τις σχετικές μελέτες, εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση του έργου, συνέταξαν τους όρους δημοπράτησης και πλέον το έργο δημοπρατήθηκε.

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση και προστασία του δάσους του Προφήτη Ηλία και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητηρίου για τα παιδιά, με τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, δημιουργία διαδρομών για τρέξιμο και για ποδήλατο, κατασκευή νέας παιδικής χαράς και υπαίθριου γυμναστηρίου, νέο κυλικείο και αποδυτήρια.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Υλοποιούμε σχεδόν όλες μας τις υποσχέσεις. Λύσαμε από μηδενική βάση, σε χρόνο ρεκόρ, ένα χρόνιο πρόβλημα προς όφελος των πολιτών που θα αποκτήσουν σύντομα νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις να αθλούνται. Με τη δημοπράτηση του έργου σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει να υλοποιείται ένα εμβληματικό έργο για τη Νέα Πεντέλη. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τις υπηρεσίες της περιφέρειας για την άψογη συνεργασία με τις δικές μας υπηρεσίες για το τελικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα με τον νέο χώρο άθλησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα πιο σύγχρονα μέσα τον περιβάλλοντα του Λόφου δασικό χώρο, αλλά και σημαντικό μέρος των αστικών και περιαστικών δασών μας.

Είμαστε περήφανοι για το έργο μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά προ όφελος των πολιτών μέχρι και την τελευταία μέρα της θητεία μας».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και υπεύθυνη για την Πεντέλη Άντα Μπούσουλα τόνισε:

«Με πολύ γοργό ρυθμό προχωράμε τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, που θα δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις στην αθλούμενη νεολαία και τους συλλόγους της Νέας Πεντέλης, αλλά και ένα αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά άλσος που θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.

Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, αλλά και στις υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας Αττικής για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Comments are closed.