Δήμητρα Κεχαγιά: Υποσχεθήκαμε να βάλουμε το Δήμο μας στην ψηφιακή εποχή και το κάνουμε. Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 804.000 ευρώ προς το Δήμο Πεντέλης για λύσεις τεχνολογίας και ψηφιακής σύγκλισης

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», εγκρίθηκε η πρόταση  προϋπολογισμού  804.000 ευρώ, που είχε υποβάλλει ο Δήμος Πεντέλης για την υλοποίηση νέων ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών τεχνολογίας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου αφορά στην ανάπτυξη διάφορων εφαρμογών πληροφορικής, ωστόσο μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται:

(α) στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας του Δήμου με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης για τις ανάγκες της πυρασφάλειας, αλλά και της αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων και

(β) στην ανάπτυξη προγράμματος τηλεϊατρικής με σκοπό την εξασφάλιση της αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε για το θέμα:

«Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας ότι θα βάλουμε το Δήμο μας στην ψηφιακή εποχή. Τηρούμε απόλυτα την δέσμευση μας. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως βασικό μας στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσα από σύγχρονα και αποδοτικά ψηφιακά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύξαμε νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων στο γραφείο δημότη, η πλατφόρμα έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, το σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας και η εφαρμογή ηλεκτρονικών ραντεβού με τις υπηρεσίες μας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με την πρόταση που μας εγκρίθηκε, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η πολιτική προστασία του Δήμου μας, μέσω σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε την ετοιμότητα μας στη πυρασφάλεια των δασικών μας εκτάσεων και να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα μας κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, θα σταθούμε ουσιαστικά δίπλα στις ανάγκες των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, με την ανάπτυξη ενός συστήματος τηλεϊατρικής που θα απευθύνεται σε πρώτη φάση αποκλειστικά προς αυτούς.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για τη μεθοδική δουλειά που γίνεται. Μέχρι τώρα έχουμε εξασφαλίσει για τους συμπολίτες μας πάνω από 66 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις, πόροι που θα κάνουν την πόλη μας πιο όμορφη, πιο σύγχρονη, πιο φιλική».

Comments are closed.