Δήμητρα Κεχαγιά: Υλοποιήσαμε μέσα σε μία θητεία όλα όσα υποσχεθήκαμε για τους πυλώνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και τους πολίτες. Ολοκληρώθηκε το έργο απομάκρυνσης των πυλώνων υψηλής τάσης ρεύματος από τη Νέα Πεντέλη, συνολικού ύψους 2,5 περίπου εκ. ευρώ

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του έργου της απομάκρυνσης των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ από την Νέα Πεντέλη τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ευτυχής που ένα έργο για το οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, ολοκληρώθηκε στην πρώτη θητεία μας, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμά μας.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει στο ακέραιο τον τρόπο που επιλέξαμε για την υλοποίηση του έργου.  Αποφύγαμε τη δανειοδότηση που θα χρέωνε το Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες, αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος και καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας. 

Από την αρχή της θητείας μας και πολύ πριν εκδηλωθεί η ενεργειακή κρίση, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου. Οι δράσεις εστιάζονται στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης όλων των κτηρίων του Δήμου, με προτεραιότητα τα πιο κοστοβόρα, στη στροφή του στόλου του Δήμου σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και στην αλλαγή του συνόλου του δημοτικού φωτισμού.

Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, από όλες τις διοικήσεις του Δήμου μας, ιδιαίτερα όμως τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη για την άψογη και αγαστή συνεργασία και βέβαια την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Άντα Μπούσουλα, δήλωσε:

«Φτάσαμε στο τέλος ενός ακόμη σημαντικού έργου για την πόλη μας. Η ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς των πυλώνων σηματοδοτούν με εμφατικό τρόπο την πολυετή προσπάθεια και συνεργασία όλων των διοικήσεων του Δήμου μας. Υλοποιήσαμε με απόλυτη συνέπεια όλα όσα είχαμε εξαγγείλει για το συγκεκριμένο έργο που ολοκληρώνεται χωρίς να χρεωθούν ο Δήμος και οι δημότες ένα ευρώ. 

Αποτελεί δε, ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη διατήρηση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας, προστατεύοντας το περιβάλλον. Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να εξάρω τη σημαντική προσφορά και προσπάθεια της Τεχνικής μας υπηρεσίας».

Το έργο ύψους δαπάνης 2,565 εκατ. ευρώ, ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο και περιλάμβανε τη μετατόπιση τμημάτων δύο Γραμμών Μεταφοράς που διέρχονταν από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης. Το έργο αποτέλεσε τμήμα του Προκαταρκτικού Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2030 και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Comments are closed.