Δήμητρα Κεχαγιά: Εννέα χρόνια μηδενικού έργου, προβλήματα που χρονίζουν

Εννέα χρόνια μετά την συνένωση των πρώην δήμων Πεντέλης, Μελισσίων και Νέας Πεντέλης και όμως ο κοινός Καλλικρατικός Δήμος Πεντέλης δεν έχει κατορθώσει με Δήμαρχο τον Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη να λειτουργήσει ως ενιαίος και αδιαίρετος Δήμος, υποστήριξε σε συνέντευξη της στον 94FM, η επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Αναφορικά με  την καθαριότητα, η Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε ότι στην Πεντέλη το θέμα είναι μείζον. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι, λέγοντας ότι δεν είναι μια καθαρή πόλη: οι κάδοι είναι γεμάτοι, η ανακύκλωση δε γίνεται σωστά, υπάρχουν διάσπαρτοι καφέ κάδοι, οι οποίοι είναι άναρχα τοποθετημένοι και δεν χρησιμοποιούνται εν τέλει για τη χρήση που πρέπει.  Το βασικό θέμα όμως, είναι η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων, των αποβλήτων, των στερεών αποβλήτων. Δεν είναι δύσκολο να γίνει, χρειάζεται θέληση, χρειάζεται πρόθεση χωρίς δράση αποκλειστικά για το φαίνεσθαι.

Στη συνέχεια της συνέντευξης η Δήμητρα Κεχαγιά άσκησε δριμεία κριτική στο Δήμαρχο Πεντέλης, λέγοντας ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο στο Δήμο. Δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς υποδομών και αναπλάσεων.  Τα τελευταία πεζοδρόμια, για παράδειγμα, στα Μελίσσια έγιναν το 2009-2010.  Σπασμένα κράσπεδα, λακκούβες στους δρόμους, δέντρα τα οποία σηκώνουν τα κράσπεδα ολοκληρώνουν την εικόνα της εγκατάλειψης. Καμιά πρόθεση για σωστή και όμορφη εικόνα της πόλης για καμία από τις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Στον τομέα αυτό συνέχισε η Δήμητρα Κεχαγιά, «ο προγραμματισμός της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ πρόκειται να κινηθεί σε τρία επίπεδα.  Το πρώτο επίπεδο είναι η καθημερινότητα, η προσπάθεια να βελτιώσουμε δηλαδή τη ζωή μας. Στόχος μας είναι το ευ ζην.  Πρέπει να ζούμε καλά μέσα στην πόλη.  Το δεύτερο κομμάτι είναι ο σχεδιασμός μας για το αύριο. Είναι ένας σχεδιασμός τόσο σε επίπεδο κάλυψης αναγκών με υποδομές αλλά και ένας σχεδιασμός για ελεύθερους χώρους, αθλητικούς χώρους, χώρους πολιτισμού, σχολεία.  Έχουμε έλλειμμα και σε αυτά.  Όλα αυτά μαζί με ένα τρίτο θέμα που εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα από όλους, είναι η είσοδος στην ψηφιακή εποχή.  Με απλά λόγια θέλουμε να εντάξουμε την τεχνολογία στη ζωή μας, έτσι ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει και στα άλλα δυο επίπεδα για να μπορέσουμε να εξελίξουμε την απαρχαιωμένη τεχνολογικά κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Πεντέλης».

Σχετικά με το αστικό και περιαστικό πράσινο η Δήμητρα Κεχαγιά κατηγόρησε τη Διοίκηση Στεργίου ότι δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως προκειμένου να αποκτηθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες, όπως το Άλσος Παπαδημητρίου για το οποίο από το 2008 έχει κατοχυρωθεί ο θεσμοθετημένος κοινόχρηστος χαρακτήρας του και κινδυνεύει να χαθεί επειδή δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες  για να έχει αποκτηθεί. «Υπάρχουν και άλλα σημεία όπως το ΝΙΕΝ, ή δάση, όπως το δάσος της Πεντέλης όσο έχει μείνει από αυτό, εκτός από κάποια σημεία που έχουν αναδασωθεί και είναι ευπρεπή.  Για εμάς που θυμόμαστε την Πεντέλη από παιδιά, δεν είναι η Πεντέλη που γνωρίσαμε, δεν είναι η Πεντέλη που θέλουμε», υποστήριξε η Δήμητρα Κεχαγιά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κοινωνική πολιτική η Δήμητρα Κεχαγιά υποστήριξε ότι οι ανάγκες για κοινωνική πολιτική υπάρχουν παντού, αλλά στο Δήμο Πεντέλης οι λίγες δράσεις που πραγματοποιούνται γίνονται αποσπασματικά. Ο Δήμος Πεντέλης δεν έχει ένα Κοινωνικό Φαρμακείο, δεν έχει ένα Κοινωνικό Ιατρείο. Πιο παλιά υπήρχαν δομές οι οποίες υποστήριζαν και ιατρικά, αλλά ο κ. Στεργίου θεώρησε καλό να τις κλείσει.  Επίσης δεν υπάρχουν συντονισμένες δράσεις για τους ηλικιωμένους.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής θα πρέπει να υπάρχουν και δράσεις προς όλους ώστε οι ηλικιωμένοι να εντάσσονται στο σύνολο.

«Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα καταθέσει σύντομα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ένα νέο πρόγραμμα, απόλυτα κοστολογημένο και ισορροπημένο που θα διαπνέεται από την φροντίδα για ανακούφιση των πιο αδυνάτων, το σεβασμό στην τρίτη ηλικία, την προστασία και αρωγή στην εργαζόμενη μητέρα και στην οικογένεια», δήλωσε η Δήμητρα Κεχαγιά.

Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου Πεντέλης, η Δήμητρα Κεχαγιά, τόνισε ότι  οικονομική κατάσταση του δήμου δεν είναι καλή.  «Τα χρήματα, όταν είσαι δήμος δεν τα κρατάς στο ταμείο για να τα αυγατίσεις.  Πρέπει να τα δώσεις στους πολίτες.  Πρέπει να κάνεις έργα, ώστε να ωφεληθεί η πόλη σου.  Δεν γίνονται έργα άρα δεν μπορώ να πω ότι η διαχείριση που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι μια διαχείριση η οποία καλύπτει ανάγκες και η οποία είναι και σωστή», κατέληξε η Δήμητρα Κεχαγιά.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.