Τα «κόκκινα φανάρια» ταλαιπωρούν τη Νέα Πεντέλη. Κυκλοφοριακή ταλαιπωρία λόγω των λανθασμένων παρεμβάσεων του Δήμου

fanari

Τα φανάρια στη διασταύρωση της Νέας Πεντέλης έχουν μετατραπεί σε ένα καθημερινό «Γολγοθά» για τους οδηγούς που φεύγουν ή επιστρέφουν στην πόλη.

Με εισήγηση του Τοπικού Συμβούλου της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» Σωτήρη Φλίντρα υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για αλλαγές στη ρύθμιση των φαναριών. Μετά την πάροδο ενός έτους και τη Δημοτική Αρχή να μην έχει καν απαντήσει στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, οι Σύμβουλοι της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» από τη Νέα Πεντέλη Γιώργος Δρόσος και Σωτήρης Φλίντρας έθεσαν εκ νέου στις 17/12/2015, στη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νέας Πεντέλης, με τη λειτουργία των φαναριών στη διασταύρωση της Αλ. Παναγούλη με τη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (Λ. Πεντέλης). Ο Δήμος απάντησε στις 23/12/2015 περιγράφοντας, στην ουσία, την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις παρεμβάσεις του. Συγκεκριμένα αναφέρεται, στην απαντητική επιστολή του Δήμου, ότι υλοποιήθηκε χρονική προσαρμογή με στόχο τη «μείωση των ουρών» και ότι πιθανή «διαπλάτυνση του οδοστρώματος θα επιφέρει μείωση του πεζοδρομίου και προβλήματα στην ασφαλή όδευση των πεζών». Αγνοεί ή παραλείπει σκόπιμα να αναφέρει, ότι το πρόβλημα επιτάθηκε μετά από παρεμβάσεις του ίδιου του Δήμου..

Η Δημοτική Αρχή του κ. Στεργίου προχώρησε από την προηγούμενη θητεία της σε αυθαίρετη αλλαγή ρύθμισης των φανοστατών, αυξάνοντας το χρόνο αναμονής όσων εξέρχονται ή εισέρχονται στην πόλη της Νέας Πεντέλης. Παράλληλα έδωσε μεγάλη χρονική προτεραιότητα στο ρεύμα της Λεωφόρου Πεντέλης, αναντίστοιχη με τον κυκλοφοριακό φόρτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις ώρες αιχμής να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στην οδό Α. Παναγούλη και να δημιουργείται μποτιλιάρισμα πρωτόγνωρο για την περιοχή.

Η Διοίκηση του Δήμου, για άλλη μια φορά, αντί να εργαστεί για την επίλυση του προβλήματος, απαξιεί και αδιαφορεί με την ταλαιπωρία του κόσμου. Επιδίδεται μετά μεγάλου ζήλου στη συνεχή προσωπική προβολή του κ. Στεργίου και δεν δίνει τον ελάχιστο χρόνο για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των κατοίκων.

Καλούμε το Δήμο να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να βελτιώσει τις ρυθμίσεις των φανοστατών προς όφελος των κατοίκων και το Δήμαρχο να αφήσει τον «καθρέπτη» του Εγώ του και να αντιληφθεί τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.