Στο Δήμο Πεντέλης αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασική μας προτεραιότητα

«Ώρα για την Φύση» είναι το θέμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020. Ο ΟΗΕ με την επιλογή του θέματος μας καλεί να αφυπνιστούμε. Μας καλεί να φροντίσουμε τη φύση, καθώς τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που καθιστά τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, όλα προέρχονται από τη φύση.
Και το μήνυμα που η ίδια η φύση μας στέλνει είναι σαφές: αλλάζουμε τις συνήθειες μας, τους τρόπους που καλλιεργούμε, που καταναλώνουμε, που ανακυκλώνουμε, που εξοικονομούμε φυσικούς πόρους και ενέργεια.

Στο Δήμο Πεντέλης, με την προσήλωσή μας στην αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των φυσικών πόρων αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασική μας προτεραιότητα.

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οργανώσαμε παράλληλα ένα τριήμερο περιβαλλοντικών δράσεων στο Δήμο μας!

Σήμερα πραγματοποιείται Καθαρισμός της Ρεματιάς Παλαιάς Πεντέλης και των εγκαταστάσεων Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλη.

Αύριο Σάββατο ομορφαίνουμε τις Πλατείες Νέας Πεντέλης και Αγίας Τριάδας Πεντέλης και το απόγευμα συμμετέχουμε σε δράση με θέμα: Απογευματινή πεζοπορία & Hλιοβασίλεμα στο Πεντελικό βουνό.

Την Κυριακή διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου δράση με θέμα «Καθαρίζουμε και σηματοδοτούμε τα αξιοθέατα της Ρεματιάς μας», που έχει σαν στόχο την ανάδειξη της Φύσης στην πόλη μας.

 

 

Comments are closed.