Προχωρούν το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η αποχέτευση της Καλλιθέας στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης

Δύο σημαντικές αποφάσεις για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο  της Πεντέλης

Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Πεντέλης στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)». Ανοίγεται έτσι ο δρόμος μετά από πολλά χρόνια για τη σύνταξη Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, ώστε να προχωρήσει η ένταξη οικιστικών περιοχών στο σχέδιο πόλης και η θεσμοθέτηση των απαραίτητων κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων για την περιοχή.

Η ολοκλήρωση της μελέτης του ΤΠΣ θα γίνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Η χρηματοδότηση του Προγράμματος θα καλυφθεί αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Η αποχέτευση της Καλλιθέας

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την κατασκευή του συνόλου του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης και για τον ορισμό της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική μέρα σήμερα για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης. Με δύο σημαντικές αποφάσεις προχωρούν δύο θέματα που για χρόνια ταλαιπώρησαν τους κατοίκους της. 

Η ανυπαρξία Πολεοδομικού Σχεδιασμού είναι μία εκκρεμότητα που έπρεπε να έχει λυθεί από χρόνια. Το πρόγραμμα μας δίνει την ευκαιρία να εκπονήσουμε ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πεντέλης γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

Επίσης, προχωρούμε την προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, κάνοντας ακόμη ένα απαραίτητο βήμα προς την οριστική λύση του χρόνιου προβλήματος της κατασκευής της αποχέτευσης στην Καλλιθέα, η οποία βαίνει ολοταχώς προς την υλοποίησή της, επιλύοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα αυτονόητο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Άντα Μπούσουλα αναφορικά με την κατάθεση της αίτησης για το ΤΠΣ της Πεντέλης δήλωσε:

«Είναι μία ιδιαίτερη μέρα σήμερα για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, αλλά και για όλο το Δήμο.  Στέκομαι όμως ιδιαίτερα στην Πεντέλη, καθώς αυτή η Δημοτική Κοινότητα στερούνταν χρόνια τώρα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να τον δημιουργήσουμε, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.  Με τις σημερινές αποφάσεις η πόλη μας θα αποκτήσει σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό που θα αναδεικνύει το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο μας και θα δίνει έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη».

 

 

Comments are closed.