Δημόσιες και έγγραφες θα είναι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στα ερωτήματα που υποβάλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο πριν την έναρξη των συνεδριάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με απόφαση της δημοτικής αρχής, όλες οι ερωτήσεις που υποβάλλονται από τους δημοτικούς συμβούλους πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, θα απαντώνται εγγράφως πριν από την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ. Οι έγγραφες απαντήσεις θα δημοσιοποιούνται στους πολίτες μέσα από δελτίο τύπου και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται πληρέστερα.

Ακολουθούν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων που υποβλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/5/2022.

Δημόσιες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στις ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων που υποβλήθηκαν στη 10 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-05-2022

 

Απαντήσεις στον κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένη

  1. Για ποιο λόγο η Δήμαρχος αρνείται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και Πολεοδομίας κ. Ξανθάκου; (διπλή ιδιότητα εδώ και 5-6 χρόνια) ως οφείλει κατά Νόμο.

Η Δήμαρχος είναι σύμφωνα με το Νόμο, υπεύθυνη για τη διοίκηση του προσωπικού του Δήμου. Κρίνει ότι ο κ. Ξανθάκος έχει την επάρκεια να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά και επαρκώς για τους δημότες, στα παράλληλα καθήκοντα του προϊσταμένου της Διεύθυνσης της πολιτικής προστασίας. Ο κ. Ξανθάκος, όπως σωστά αναφέρεται στο ερώτημα, έχει διπλή ιδιότητα τα τελευταία έξι χρόνια. Ο ίδιος, όπως είναι λογικό, δεν επιθυμεί να έχει δύο ιδιότητες, κάτι που το εκφράζει σταθερά τα τελευταία έξι χρόνια. Συνεπώς η Δήμαρχος κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου η συνέχιση της παρουσίας του κ. Ξανθάκου ως προϊσταμένου της πολιτικής προστασίας.

Απαντήσεις στον κ. Κοντουλάκο Ελευθέριο:

  1. Για ποιο λόγο η Δήμαρχος αρνείται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και Πολεοδομίας κ. Ξανθάκου; βάσει νομοθεσίας σε 2 θέσεις μπορεί κάποιος να βρίσκεται για 2 μήνες

(ίδιο ερώτημα με το κ. Παπακωνσταντίνου)

  1. Με ποιο κριτήριο επελέγη ο κ. Νικολέτος ως υπεύθυνος εθελοντών και όχι κάποιος αιρετός ή κάποιος που θα έχει εμπειρία στην πολιτική προστασία;

Ο κ. Νικολέτος διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών ως εθελοντής πυροπροστασίας πυρασφάλειας και πολύ καλές σχέσεις με το σώμα των εθελοντών της πόλης μας. Για αυτό επιλέγει από τη Δήμαρχο για τη θέση αυτή. Μέχρι σήμερα η πορεία της εθελοντικής ομάδας είναι αυξητική, με πάνω από 70 μέλη.

  1. Σχετικά με το βυτιοφόρο 12 τόνων με κανόνι στην Νέα Πεντέλη δωρεά του κ. Χατζηιωάννου ονόματι «Κύπρος»: Πέρυσι τον Σεπτέμβριο έσπασε το μοτέρ του στην Νέα Μάκρη. Η επισκευή του κοστολογείται στα 10.000.Γιατί δεν έχει φτιαχτεί από πέρυσι και γιατί κρίνετε ότι τα 10.000 ευρώ που σας ζητάνε τα συνεργεία είναι τεράστιο ποσό;

Το βυτιοφόρο είναι παλαιό, είχε σοβαρά ζητήματα. Μετά από έρευνα αγοράς επιλέχθηκε η καλύτερη και οικονομικότερη λύση. Έτσι τώρα το βυτιοφόρο επισκευάζεται με κόστος περίπου 7.000 ευρώ και σε λίγες μέρες θα είναι στη διάθεση του Δήμου. Διευκρινίζεται ότι το όχημα είναι βοηθητικό και δεν είχε αρχικά υπολογιστεί στο σχεδιασμό του Δήμου Πεντέλης για την παρούσα περίοδο πυροπροστασίας.

  1. Σχετικά με το U400 που προήλθε από δωρεά από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση»: Βρίσκεται στην αντιπροσωπεία εδώ και καιρό με σοβαρή βλάβη στο σύστημα πέδησης και στο σύστημα ψύξης του κινητήρα. Γιατί δεν φτιάχνεται το πυροσβεστικό όχημα που είναι χαλασμένο;

Βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής, ωστόσο υπάρχει καθυστέρηση διότι χρειάζεται ένα ανταλλακτικό το οποίο το αναμένουμε άμεσα από το εξωτερικό. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η επισκευή στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

  1. Γιατί δεν δίνετε για τα δύο U400 το ποσό των 7000 ευρώ που χρειάζεται για τα λάστιχα τους;

Έχει προγραμματιστεί η αλλαγή των ελαστικών να γίνει τον Οκτώβριο, πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

  1. Σχετικά με τον διαγωνισμό βαρέων οχημάτων: Υπάρχουν α) μία πιο ακριβή προσφορά και β) μία προσφορά με καλύτερη έκπτωση. Για ποιο λόγο την δουλειά αναλαμβάνει η πιο ακριβή προσφορά;

Στον διαγωνισμό για τη συντήρηση των βαρέων οχημάτων δεν υπεβλήθησαν προσφορές και κρίθηκε άγονος. Ως εκ τούτου ο διαγωνισμός προχώρησε με διαπραγμάτευση.

  1. 2011 Uminog – Συνεργάτης από Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει δώσει ανταλλακτικά αξίας 8000 ευρώ ακόμα δεν έχει πάρει αυτό το ποσό πίσω. Για ποιο λόγο;

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, έχει ήδη πληρωθεί μέρος του συνολικού ποσού και το υπόλοιπο θα πληρωθεί από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου εσωτερικών προς το Δήμο Πεντέλης.

  1. Ο κ. Χριστοδουλάκης επισκεύασε το Mitsubishi με 600 ευρώ όταν μία εταιρεία που προανέφερα ζήταγε 5000 ευρώ. Απαντήστε μου για όλες αυτές τις συμπτώσεις και τις τιμολογήσεις.

Στις έκτακτες επισκευές (εκτός συμβάσεων) επιλέγεται πάντοτε η οικονομικότερη προσφορά.

  1. Ποια η σημασία της μεταφοράς του κέντρου επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ)στονΔήμο; Ποιος είναι ο λόγος των αυτοκίνητων να είναι παρκαρισμένα στην Δημαρχεία; Ποιος ο λόγος της κατάργησης των πυροφυλακίων;

Το Κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου λειτουργεί εδώ και ένα μήνα περίπου στο κεντρικό κτήριο του Δήμου Πεντέλης στην οδό Καλαμβόκη. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός με τη διοίκηση του Δήμου και τη διεύθυνση πολιτικής προστασίας που στεγάζεται στο Δήμο, ενώ η υποδομή που έχει ο Δήμος Πεντέλης εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του. Τα οχήματα δεν θα σταθμεύουν στο δήμο, αλλά εκεί που στάθμευαν μέχρι σήμερα.

  1.  Για ποιο λόγο εξακολουθεί να είναι απλήρωτος ένας ιδιώτης που βοήθησε στη χιονοθύελλα «Ελπίδα»

Τα έξοδα για την Ελπίδα που έκανε ο Δήμος, θα χρηματοδοτηθούν με 80.000 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Με την πίστωση του ποσού στο Δήμο, θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και στη συνέχεια με τη νόμιμη διαδικασία θα πληρωθούν όσοι συνέδραμαν το Δήμο.

  1.  Πόσο κόστισε η χιονοθύελλα «Ελπίδα» στους πολίτες από πλευράς δημοτικών εξόδων; Και επειδή πάντα αναλαμβάνουν οι ιδιώτες; Πόσο μας κόστισε όλο αυτό το έργο;

Το κόστος ήταν περίπου 80.000 ευρώ, ποσό που ο δήμος πέτυχε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που θα γίνει θα αποτυπωθούν αναλυτικά και με ακρίβεια όλα τα ποσά.

Απαντήσεις στην κ. Ελένη Γκρέτσα:

  1. Προτείνει να βραβευθεί η κα Κολαξή Μαρία για την ιστορική ανάδειξη του Πεντελικού και για την σπουδαία δουλειά της αναφορικά με την έκδοση Σχολικού Περιοδικού «Τα μονοπάτια του Μαρμάρου»

Ο Δήμος Πεντέλης έχοντας πάντα ανοιχτή επικοινωνία με την εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα, έχει έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων μας για τη βράβευση των μαθητριών/ών που συμμετείχαν σε  διαγωνισμούς και έλαβαν διακρίσεις.

Με την πεποίθηση ότι μετά από τις  δύσκολες συνθήκες της  πανδημίας ειδικά φέτος, το κλείσιμο των σχολείων με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, συμπίπτει με την ανάγκη των εκπαιδευτικών και μαθητών να οργανώσουν ενδεχομένως άμεσα τις διακοπές τους και από την άλλη  πιστεύοντας ακράδαντα στη σημασία μίας τιμητικής εκδήλωσης με την παρουσία όλων, επιλέξαμε αυτήν να οργανωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ως υποδοχή του νέου σχολικού έτους, συμπεριλαμβάνοντας εξόχως τη βράβευση τόσο της κας Κολαξή αλλά και των άλλων  εκπαιδευτικών και μαθητών μας που τιμούν τον Δήμο μας με τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους.

  1. Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί βυθιζόμενοι κάδοι στο Δήμο αποδεσμεύοντας χώρο και για το καλό της δημόσιας υγείας;

Έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και πρόκειται εντός του Ιουλίου να γίνει η τοποθέτηση 10 ημιυπόγειων κάδων ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία των 3 δημοτικών κοινοτήτων.

Απαντήσεις στον κ. Άγγελο Παλαιόδημο:

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο αποχέτευσης Καλλιθέας

Εγκρίθηκαν από το ΥΜΕΠΕΡΑ τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και αναμένεται εντός του καλοκαιριού η δημοπράτηση του έργου από την ΕΥΔΑΠ.

  1. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα από την εκδίκαση της υπόθεσης οριστικής τιμής μονάδος για την απαλλοτρίωση της δασικής έκτασης του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου.

Οι αντίδικοι ζήτησαν αναβολή. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για 4/4/2023.

  1. Τη μη ψήφιση, μέχρι σήμερα, της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πεντέλης (2,5 χρόνια μετά την κατάργηση των ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ)
  2. Πότε θα ορίσει η διοίκηση μέλη στα Σχολικά Συμβούλια και δεν έχουν συνεδριάσει εδώ και ένα χρόνο;
  3. Για ποιο λόγο δεν έχουν οριστεί μέχρι σήμεραεκπρόσωποι του Δήμου στα σχολικά συμβούλια, παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τον Αύγουστο του 2021.

Σημ: Οι ερωτήσεις του κ. Παλαιοδήμου 3,4 και 5 έχουν ξαναγίνει και έχουν δοθεί σχετικές έγγραφες απαντήσεις με τα υπ΄αριθμ 14/26-4-2022, 15/26-4-2022 και  8107/5-5-202

Comments are closed.