Έβδομος χρόνος στασιμότητας για τα θέματα της Νέας Πεντέλης. Το «απόλυτο μηδέν» από τη διοίκηση Στεργίου

Plateia_Nea_Penteli_2

Το μόνο που κάνει είναι να κοροϊδεύει τους πολίτες

Ο χρόνος δείχνει να έχει «παγώσει» στη Νέα Πεντέλη στο έτος 2010. Τα μεγάλα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί, αλλά έχουν μετατραπεί και σε πεδίο κοροϊδίας των δημοτών από την πλευρά της διοίκησης Στεργίου.

Η ένταξη στο σχέδιο πόλης, έκτασης 33 στρεμμάτων, στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, που θα έδινε στον Δήμο κοινόχρηστους χώρους, αλλά και χώρο για το νηπιαγωγείο που τόσο έχει ανάγκη, έχει «βαλτώσει». Επί 6,5 χρόνια επαναλαμβάνονται ανούσιες δικαιολογίες και το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Το θέμα της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νέας Πεντέλης έχει γίνει «σίριαλ». Κάθε τρεις μήνες ο κ. Στεργίου εξαγγέλλει μέσω ανακοινώσεων το έργο -το έχει κάνει περισσότερες από 15 φορές μέχρι σήμερα- αλλά το μόνο που κάνει είναι να κοροϊδεύει τους ενδιαφερόμενους, αφού την ίδια στιγμή λέει άλλα στους περίοικους…

Άλλο μεγάλο «σίριαλ» είναι αυτό με τους πυλώνες της ΔΕΗ. Εδώ η κοροϊδία στους πολίτες «πάει σύννεφο», με τη διοίκηση Στεργίου να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό την ευπιστία ορισμένων κατοίκων. Μάλιστα με την πρόοδο της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας και διαχείρισης του δικτύου υψηλής τάσεως στη χώρα, το πρόβλημα γίνεται περισσότερο σύνθετο και δυσκολεύεται πλέον η χρηματοδότηση από άλλους φορείς.

Εκεί που, ωστόσο, δίνει «ρεσιτάλ» ανικανότητας η δημοτική αρχή είναι το ζήτημα της λαϊκής αγοράς. Άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα εννοεί. Αλλάζει το «παραμύθι» που σερβίρει στον κόσμο κάθε έξι μήνες, με αποτέλεσμα μια ολόκληρη περιοχή να έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της.

Για όλα τα παραπάνω τα συμπεράσματα είναι σαφέστατα:

Πρώτον ο κ. Στεργίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ (ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ) να επιλύσει ούτε τα απλά, ούτε τα σύνθετα προβλήματα του Δήμου.

Δεύτερον, για να κρύψει την ανικανότητα ή σκοπιμότητά του χρησιμοποιεί την προσφιλή του τακτική, να λέει ψέματα, να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους κι έτσι να αγοράζει χρόνο…

Λέμε ξεκάθαρα στους πολίτες της Νέας Πεντέλης ότι πλέον δεν μπορούν να περιμένουν απολύτως τίποτε από τον κ. Στεργίου. Το μόνο που επιδιώκει να κάνει στην περιοχή της Νέας Πεντέλης είναι να αποχαρακτηρίσει από το δασικό τους χαρακτήρα τα 16 στρέμματα πολιτικών του φίλων στον Προφήτη Ηλία και ν’ αποχαρακτηρίσει τα 6,5 στρέμματα, πάλι δασικού χαρακτήρα, στην παραρεμάτια περιοχή στο Ο.Τ. 206.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της, του έχει χαλάσει τα συγκεκριμένα σχέδια. Και είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα μας βρίσκει απέναντί του σε όλα τα επίπεδα, αφού για εμάς η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών αποτελεί αδιαπράγματευτη αξία.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.