ΨΗΜΕΝΟΣ Στέφανος

Βασικά βιογραφικά στοιχεία / Γεννήθηκα τον Οκτώβριο του 1963, στην Αθήνα. Ο πατέρας μου, Γεώργιος Ψημένος, ήταν γιατρός στην Πολεμική Αεροπορία. Έχω πέντε αδελφές. Είμαι παντρεμένος με τη Νικολέτα Τασούλα, και έχουμε δύο γιους, τον Γιώργο (23 ετών) και τον Βαγγέλη (20 ετών). Είμαι κάτοικος Νέας Πεντέλης από το 2004.

Το επάγγελμά μου / Είμαι χαρτογράφος και συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών. Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ROAD(1994-2007) και της TERRAIN(www.terrainmaps.gr, 2008-σήμερα) Τα τελευταία 25 χρόνια ταξιδεύω διαρκώς σε όλη την Ελλάδα. Έχω χαρτογραφήσει κάθε γωνιά της, έχω περπατήσει όλα τα μονοπάτια της, έχω οδηγήσει όλους τους δρόμους της και έχω επισκεφθεί όλα τα χωριά και όλα τα αξιοθέατά της. Είμαι ο δημιουργός περισσότερων από 200 χαρτών και έχω συγγράψει περί τις 6.000 σελίδες ταξιδιωτικών οδηγών (“Ανεξερεύνητη Κρήτη, “Ανεξερεύνητη Πελοπόννησος”, “Ανεξερεύνητη Θεσσαλία”, “Ανεξερεύνητη Ήπειρος”, και άλλα). Έχω σηματοδοτήσει μονοπάτια στη Σίφνο, στη Μήλο, στον Υμηττό, στη Σάμο και στην οροσειρά Τρόοδος στην Κύπρο.

Οι σπουδές μου / Πάντειος Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών

Ξένες γλώσσες / Αγγλικά, Γερμανικά

Το επαγγελματικό παρελθόν μου / 1986-1994, κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες (Bold, Olympic DDB, McCann Erickson, BSB)