ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Φώτης

Ο Φώτης Χατζηδάκης είναι Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος, Επικεφαλής Μηχανικών Λογισμικού, στο Ψηφιακό Κέντρο T-Digital της Deutsche Telekom, ενώ προγενέστερα εργαζόταν ως Ανώτερος Τεχνολογικός Διευθυντής Προϊόντων στο Κέντρο Καινοτομίας της ανωτέρω.

Γεννημένος το 1990 στην Αθήνα, μεγάλωσε και πήγε σχολείο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές των Βορείων Προαστίων, την Πεντέλη. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στη Διοίκηση και την Οικονομία στο νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Διεθνούς Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή και Ανάπτυξης Διεπιφανειών Χρήστη, στη σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι τελειόφοιτος στη Θεολογική Σχολή, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί στο Λονδίνο, ως διευθυντικό στέλεχος στην πολυεθνική εταιρεία Regus, τον μεγαλύτερο πάροχο ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσμίως. Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε αντίστοιχες θέσεις Ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) σε Λονδίνο και Βιέννη διευθύνοντας επιχειρηματικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στην Αίγυπτο μέσω του Global Citizen, του εθελοντικού προγράμματος κοινωνικής δράσης της AIESEC στο εξωτερικό.

Είναι εθελοντής-συνεργάτης της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Αρθογραφεί στον εγχώριο και διεθνή ηλεκτρονικό τύπο σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως Καταδρομέας όπου και διακρίθηκε για τις ικανότητες του καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην προκεχωρημένη εκπαίδευση.