Υποδομές

Η πόλη στερείται ακόμα βασικών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζουμε να να προχωρήσουν άμεσα οι ακόλουθες απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία της πόλης μας υποδομές:

Υποδομές πρώτης προτεραιότητας, που μπορεί να γίνουν την προσεχή τετραετία διότι υπάρχει ωριμότητα, λόγω της κατοχής των χώρων από το Δήμο.

 • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Πεντέλη και στη Νέα Πεντέλη και σε περιοχές των Μελισσίων που είναι απαραίτητο. Άμεσα θα προχωρήσουμε τη σύνταξη της μελέτης και η χρηματοδότηση του έργου θα πετύχουμε να γίνει από την Περιφέρεια Αττικής.
 • Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης. Η Δήμητρα Κεχαγιά έχει ήδη ενημερωθεί από την ΕΥΔΑΠ που βρίσκεται η σχετική μελέτη του έργου.
 • Ενίσχυση του δικτύου πυροσβεστικών κρουνών από την ΕΥΔΑΠ
 • Κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στα άνω Μελίσσια, στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, με ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
 • Ανακατασκευή αιθουσών και δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στο 1οΔημοτικό Σχολείο Μελισσίων, με χρηματοδότηση από την ΚΤΥΠ, κάτι που είναι εφικτό όπως φάνηκε από τη συνάντηση της Δήμητρας Κεχαγιά με στελέχη της ΚΤΥΠ.
 • Παραχώρηση χρήσης του Μεγάρου Δούκισσας Πλακεντίας στο Δήμο Πεντέλης. Το Μέγαρο ανήκει στην ΕΤΑΔ και η Δήμητρα Κεχαγιά σε συνάντηση που είχε μαζί με τους υπεύθυνους της εταιρίας διαπιστώθηκε ότι είναι εφικτή η παραχώρηση του Μεγάρου στο Δήμο μας.
 • Μετά από σοβαρή μελέτη, συνολικά ενταγμένη στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση των τριών χώρων ιδιοκτησίας του Δήμου στα Μελίσσια, δηλαδή το χώρο έναντι του κολυμβητηρίου με έμφαση σε χώρου πρασίνου και αθλητισμού, στο χώρο δίπλα στο Λιντλ με άμεση έμφαση στη στάθμευση και στο χώρο έναντι του πολυκαταστήματος Σκλαβενίτης, με έμφαση σε χώρο πρασίνου και αθλητισμού.

 

Υποδομές που για να γίνουν, πρέπει ο Δήμος να αποκτήσει την ιδιοκτησία των οικοπέδων

Σε δεύτερη φάση και μετά την απόκτηση των χώρων από το Δήμο μέσα από τις εντάξεις των περιοχών στο σχέδιο, θα δρομολογήσουμε μελέτες και εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα ακόλουθα έργα:

 

Υποδομές σε σχολεία:

 • Κατασκευή νέου Λυκείου στα Άνω Μελίσσια, μαζί με κλειστό γυμναστήριο
 • Κατασκευή νέου γυμνασίου στα Άνω Μελίσσια
 • Κατασκευή νέου νηπιαγωγείου και ενός Δημοτικού σχολείου στα Άνω Μελίσσια
 • Κατασκευή νέου νηπιαγωγείου και ενός Δημοτικού σχολείου στη Νέα Πεντέλη, μαζί με κλειστό γυμναστήριο
 • Κατασκευή ενός παιδικού σταθμού στα Μελίσσια, ενός στη Νέα Πεντέλη και ενός στην Πεντέλη
 • Κατασκευή νέου σύγχρονου νηπιαγωγείο στην Πεντέλη

 

Υποδομές σε χώρους αθλητισμού:

Μακροπρόθεσμος στόχος της δημοτικής μας αρχής θα είναι η κατασκευή σύγχρονου σταδίου της πόλης στα Άνω Μελίσσια, στην περιοχή που έχει προβλεφθεί από ΓΠΣ της πόλης. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες με στόχο την επόμενη τετραετία ο χώρος να έχει περιέλθει στο Δήμο και να έχει εξασφαλιστεί και η αναγκαία συναίνεση του δασαρχείου Πεντέλης στη σχετική μελέτη.

Μέχρι το ανωτέρω στάδιο να κατασκευαστεί, κάτι που προβλέπεται σε 6 με 8 έτη, πρέπει να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο γήπεδο της Νέας Πεντέλης με χλοοτάπητα. Ο δρόμος που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή είναι αδιέξοδος. Εμείς θα λάβουμε τη σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου Πεντέλης και στη συνέχεια θα ολοκληρώσουμε το έργο με χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής.

Αθλητικός χώρος 1,6 στρεμμάτων στα Άνω Μελίσσια σε χώρο που αποκτά ο Δήμος από την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Με την αναθεώρηση σχεδίου των Μελισσίων, ο Δήμος μπορεί να θεσμοθετήσει 7 νέους χώρους αθλητισμού 15 στρεμμάτων συνολικά, για αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τέννις, μπάσκετ, βόλεϊ, beach βόλεϊ). Σταδιακή απόκτηση των χώρων αυτών.

 

Υποδομές σε χώρους πολιτισμού

 • Νέο μεγάλο πολιτιστικό κέντρο στα Μελίσσια, μαζί με νέο ανοικτό θέατρο και μόνιμο θερινό κινηματογράφο στην έκταση των 5 στρεμμάτων που αποκτά ο Δήμος από την ένταξη στο σχέδιο πόλης.
 • Δημιουργία σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου στη Νέα Πεντέλη
 • Δημιουργία ανοικτού θεάτρου στην Παλαιά Πεντέλη