Το πρόγραμμά της για τη Νέα Πεντέλη παρουσίασε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Δήμητρα Κεχαγιά: Κανένα επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας με τον κ. Στεργίου, είμαστε απέναντί του, είμαστε εδώ και 9 χρόνια αντίπαλοί του

Σε μεγάλη εκδήλωση πολιτών στη Νέα Πεντέλη που έγινε χθες Παρασκευή 10 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της περιοχής, η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το σύνολο του Δήμου, αλλά κυρίως για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Νέας Πεντέλης.

Η κ. Κεχαγιά επανέλαβε και παρουσίασε επιγραμματικά, τους τρεις άξονες που κινείται το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, δηλαδή:

  • Τη βελτίωση της καθημερινότητας, με έμφαση στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στη βελτίωση των δρόμων και των πεζοδρομίων, στην κυκλοφορία και τη στάθμευση
  • Τη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης, με πολεοδομικό σχεδιασμό, με διασφάλιση μεγάλων χώρων, με υποδομές.
  • Την τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου

 

Επιπρόσθετα για τα βασικότερα θέματα της Νέας Πεντέλης, η κα Κεχαγιά ανέφερε τα εξής:

  • Ο δασικός χώρος του λόφου του Προφήτη Ηλία θα προστατευθεί. Προειδοποίησε όσους επιδιώκουν την οικοπεδοποίησή του, με την ανοχή της σημερινής δημοτικής αρχής, ότι θα βρουν μπροστά τους στις προσπάθειές τους αυτές που έρχονται σε αντίθεση με το κοινωνικό σύνολο, την ίδια και τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.
  • Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Νέας Πεντέλης, η υποψήφια Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, είπε ότι θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη που θα προβλέπει μονοδρομήσεις δρόμων, ώστε να η κυκλοφορία στην πόλη να είναι άνετη και ασφαλής και να γίνουν μεγάλα πεζοδρόμια. Σε ότι αφορά τις πεζοδρομήσεις η κα Κεχαγιά δεσμεύθηκε για βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής περιοχής της Νέας Πεντέλης και για δημιουργία πεζοδρομίου που θα συνδέει το Κέντρο της Νέας Πεντέλης με τα Μελίσσια.
  • Για το πρόβλημα της στάθμευσης στην κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης, είπε ότι έχουν εντοπιστεί ήδη τρεις χώροι κοντά στην πλατεία που τουλάχιστον ένας από αυτούς μπορεί και πρέπει να γίνει υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

  • Για το χώρο του γηπέδου της Νέας Πεντέλης:Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα δρομολογήσει τη δημιουργία γηπέδου της πόλης στα άνω Μελίσσια, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης. Την 1ητετραετία στόχος είναι να επιτευχθεί η απόκτηση του χώρου και η έγκριση των σχετικών μελετών και τη 2ηη κατασκευή του γηπέδου. Μέχρι τότε όμως το σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου θα πρέπει να αποκτήσει χλοοτάπητα, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα κατόπιν σχετικής αδειοδότησης του δασαρχείου, δρόμο που δεν έχει ακολουθήσει ο κ. Στεργίου για αυτό και το θέμα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παράλληλα θα αρχίσει και η μελέτη για τη μελλοντική χρήση του χώρου του σημερινού γηπέδου σε χώρο πρασίνου και τη συνολική ανάπλαση του Λόφου, σε συνεργασία με το δασαρχείο και φυσικά μετά από διάλογο με τους κατοίκους.

  • Για το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων της ΔΕΗ. Σημείωσε ότι ο κ. Στεργίου επί πέντε χρόνια μιλά για χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά χρηματοδότηση δεν υπάρχει και έτσι αναγκάστηκε να καταφύγει σε δανεισμό, λύση που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχε προτείνει από το 2014. Σήμερα το θέμα έχει «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που η κα Κεχαγιά ευχήθηκε να ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιωχθεί σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση Περιφέρειας Αττικής (έχουν γίνει ήδη σχετικές επαφές με υποψήφιους Περιφερειάρχες), το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου να καλυφθεί από την Περιφέρεια.
  • Για το 2οΔημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης, που είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, ανέφερε ότι το σχέδιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, είναι αυτό να γίνει σε τμήμα του χώρου των 40 στρεμμάτων των κατασκηνώσεων. Σχετική δυνατότητα υπάρχει τόσο από το δασαρχείο, όσο και από τη ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ).

Τέλος σε ερώτηση πολίτη η κα Κεχαγιά ξεκαθάρισε ότι με το σημερινό Δήμαρχο κ. Στεργίου δεν υπάρχει κανένα επίπεδο συνεργασίας. «Είμαι εννέα χρόνια αντιπολίτευση στον κύριο Στεργίου. Δεν κάθισα ποτέ σε κανένα έδρανο του κ. Στεργίου να υπηρετήσω τις δικές του απόψεις και αντιλήψεις. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν την δεύτερη Κυριακή εμείς και ο κύριος Στεργίου θα διεκδικήσουμε την Δημαρχία.  Χέρι με τον κύριο Στεργίου δεν θα δώσουμε. Το λέω ξεκάθαρα. Για να τελειώνει αυτό σήμερα εδώ», κατέληξε καταχειροκροτούμενη η κα Κεχαγιά. 

 

Δείτε την Παρουσίαση του Προγράμματος εδώ.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.