Τι Πεντέλη – Τι Κυψέλη! Η Στρατηγική Στεργίου για τσιμεντάρισμα όλων των ελεύθερων χώρων συνεχίζεται…

ceb1cf85ceb8ceb1ceafcf81ceb5cf84ceb1

Μετά την αποδέσμευση 81 στρεμμάτων στα Μελίσσια, νέο θύμα τα 16 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου πάρκου στη Νέα Πεντέλη

Μετά την αποδέσμευση 81 στρεμμάτων κοινόχρηστων, κοινωφελών, χώρων πρασίνου και χώρων στάθμευσης που έκανε η διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια, έρχονται να προστεθούν άλλα 16 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου – πάρκου στη Νέα Πεντέλη που η διοίκηση προωθεί τον αποχαρακτηρισμό τους και την οικοπεδοποίηση τους.

Αναφερόμαστε στο ενιαίο ΟΤ 74 έναντι του ΝΙΕΘ επί της οδού 25 Μαρτίου στη Νέα Πεντέλη, συνολκής έκτασης 16 στρεμμάτων, που στο σχέδιο πόλης είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου – πάρκου. Ο χώρος είναι μοναδικός για την περιοχή και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις προσπαθούσαν σταδιακά να τον αποκτήσουν.

Ο χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο δασικό πάρκο, ιδιαίτερα χρήσιμο για μικρούς και μεγάλους, ενώ για την απόκτησή του ο Δήμος μπορεί να αντλήσει χρήματα από το πράσινο ταμείο, όπως κάνουν πολλοί άλλοι Δήμοι για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μετά από εισήγηση του κ. Στεργίου, ανατέθηκε σε δικηγόρο να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης.

Η επικίνδυνη προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός του κ. Στεργίου για τα πολεοδομικά θέματα είναι γνωστή. Παρά ταύτα δεν αντιλαμβανόμαστε το μένος που έχει η σημερινή διοίκηση για αποχαρακτηρισμούς κοινόχρηστων χώρων. Είχαμε βέβαια προειδοποιήσει προεκλογικά ότι ο κ. Στεργίου έχει δεσμεύσεις απέναντι στα συμφέροντα που τον στήριξαν, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του θα ξεπουλούσε 100 στρέμματα κοινόχρηστων – κοινωφελών και χώρων πρασίνου!!

Σίγουρα ακολουθούν κι άλλοι χώροι, που θα προσπαθήσει ο κ. Στεργίου να ξεπουλήσει στα συμφέροντα που τον στήριξαν.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει για να σταματήσει αυτή την καταστροφική πορεία. Μέσα από καλά μελετημένες ενέργειες, παρεμβάσεις, αλλά και χρήση νομικών μέσων ή την αρωγή εισαγγελικών αρχών για την απόδοση ευθυνών, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα σταματήσει τον κ. Στεργίου, τους συνεργάτες του και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν, στη λεηλασία των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου της πόλης.

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.