Τι έχει κάνει ο Δήμος Πεντέλης για την εφαρμογή μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων? Πότε σκοπεύει να επιστρέψει στους πολίτες τα επιπλέον καταβληθέντα χρήματα του ΤΑΠ?

house_money

Ερώτημα προς τον κ. Στεργίου κατέθεσαν σήμερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Μητροπούλου Γεωργία και Κεχαγιά Δήμητρα, με το οποίο ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εφαρμόσει τις νέες χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες που ισχύουν με βάση την ΠΟΛ 1009, της 20/1/2016.

Με βάση την ανωτέρω ΠΟΛ, αναδρομικά από 21/5/2015, ισχύουν νέες χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα, κάτι που σημαίνει χαμηλότερη επιβάρυνση για τους δημότες στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πληρώνουν μέσω της ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο.

Στο ερώτημά της η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θέτει το ερώτημα αν έχει ενημερωθεί η ΔΕΔΔΗΕ ώστε να εφαρμόσει τις νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες, ενώ ρωτά πότε και πώς θα επιστρέψει η Δημοτική Αρχή τα χρήματα στους δημότες από την καταβολή ΤΑΠ που έχει γίνει με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες από 21/5/2015 και μετά.

Δείτε την Ερώτηση εδώ.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.