Τελικά πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χουι… Ο κ. Στεργίου συνεχίζει να λέει ψέματα και εξακολουθεί να φορτώνει τις ευθύνες του, για τη σημερινή οικονομική και διοικητική διάλυση του Δήμου, σε άλλους

euros

Τελικά ο άνθρωπος δεν αλλάζει!

Ο κ. Στεργίου σταθερά στον προεκλογικό του δρόμο. Λέει ψέματα ρίχνει σε άλλους τα δικά του βάρη.

Απαντάμε ξανά.

Η επιλογή του κ. Στεργίου να μειώσει το 2011 και το 2012 κατά 1.000.000 € τα ετήσια τέλη που εισέπραττε ο Δήμος από Τράπεζες, super market και μεγάλες επιχειρήσεις, τον έχουν φέρει σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο. Τον οδήγησαν για πρώτη φορά στα χρονικά να λάβει προκαταβολή 300.000€ για να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου.

Οδήγησαν το Δήμο σε ελλειμματική λειτουργία και οικονομική ασφυξία.

Απαντάμε με στοιχεία στις ανακρίβειες του γραφείου τύπου του:

α) Ο ισολογισμός του Δήμου το 2014, δεν έχει ακόμα συνταχθεί και απορούμε πως ο κ. Στεργίου τον επικαλείται. Όταν συνταχθεί και ελεγχθεί από ορκωτό ελεγκτή, τότε θα τον σχολιάσουμε.

β) Οι υποχρεώσεις των δανείων που έρχονται από προηγούμενες διοικήσεις, αφορούν
τα δάνεια που είχε λάβει ο κ. Στεργίου στον πρώην Δήμο Πεντέλης και το δάνειο του πρώην Δήμου Μελισσίων ύψους 4 εκατ. €, το οποίο όμως έχει επιτόκιο μόλις 0,48%!!! (ίσως το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει σήμερα κάποιος Δήμος της χώρας). Οι δε ετήσιες υποχρεώσεις του Δήμου για τοκοχρεολύσια του δανείου αυτού είναι μόλις 3% των τακτικών του εσόδων, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό 20% που ορίζει ο Νόμος για τη δανειοληπτική ικανότητα των Δήμων.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στεργίου που εκ των υστέρων αναγνωρίζει την πολύ πετυχημένη αναδιάρθρωση δανείων του Δήμου Μελισσίων που έγινε από τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου και ωφέλησε σημαντικά το Δήμο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

γ) Ο κ. Στεργίου συνεχίζει να λέει ψέματα για τις προηγούμενες υποχρεώσεις του Δήμου Μελισσίων. Δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ από αυτές. Πληρώθηκαν, όπως και ο δικές του υποχρεώσεις, αλλά και οι υποχρεώσεις των άλλων Δήμων της χώρας, από την πολιτεία.

Αυτά τα περί 500.000 ευρώ το χρόνο που πληρώνει είναι μόνο στη φαντασία του και λέγονται μόνο για να καλύψουν τα αδιέξοδά του. Οι δε συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου ενώ στις 30/9/2012 ήταν περίπου μηδενικές μετά την πληρωμή τους από την πολιτεία, στις 31/12/2014, ανήλθαν σε 1.070.000 €. Επίσης τα νομικά πρόσωπα του Δήμου χρωστούν επιπλέον σε προμηθευτές ποσά άνω των 200.000 €.

δ) Τα έσοδα από το ειδικό τέλος “0,50” προφανώς και δεν υπάρχουν, όπως μας αναφέρει ο κ. Στεργίου. Θυμίζουμε ότι έχουν εισπραχθεί την τετραετία 2011 – 2014, περίπου 2,5 εκατ.€, από τα οποία έχουν διατεθεί 1,3 εκατ.€ για την αγορά του οικοπέδου στην οδό Υψηλάντου. Τα υπόλοιπα 1,2 εκατ.€ δεν υπάρχουν, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Στεργίου ανακοίνωσε. Όπως δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου στο Ο.Τ. 196 στα Μελίσσια, ενώ τα χρήματα για την αγορά της πλατείας Πόγκα, μάλλον συγκεντρώνονται στα όνειρα του κ. Στεργίου και όχι φυσικά στην πραγματικότητα…

ε) Ο Δήμος δεν έχει προϋπολογισμό ακόμα και σήμερα, διότι αυτός που κατέθεσε ήταν πλασματικός όπως προκύπτει από έγγραφο των ελεγκτικών αρχών.

Συμπέρασμα;

Μόνο με εμπάθεια και διάθεση να ρίξει τις ευθύνες του σε άλλους, με ψέματα και με ανακριβή στοιχεία απαντά το γραφείο τύπου του κ. Στεργίου. Σε αυτό τουλάχιστον έχει συνέπεια και σταθερότητα.

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Συμπολιτείας

Comments are closed.