Συναντήσεις της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το Λόφο του προφήτη Ηλία και το Γήπεδο της Νέας Πεντέλης

Ξεκάθαρη η θέση μας ότι θα εμποδίσουμε την οικοπεδοποίηση των 40 στρεμμάτων δάσους που προωθεί ο κος Στεργίου για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων της περιοχής και εξίσου ξεκάθαρη η θέση μας για αναβάθμιση με χλοοτάπητα του γηπέδου της Νέας Πεντέλης ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής

 

 

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε δύο συναντήσεις που σχετίζονται με το λόφο του προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη.

Συνάντησε κατά σειρά τον Πρόεδρο και μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού και στη συνέχεια αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής.

Στις συναντήσεις αυτές, ειπώθηκαν ξεκάθαρα και προς τις δύο αντιπροσωπείες τα ακόλουθα:

α) Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι κάθετα αντίθετη στη μεθοδευμένη προσπάθεια που κάνει ο κος Στεργίου να εντάξει στο σχέδιο πόλης, δασική περιοχή 40 στρεμμάτων με στόχο την οικοπεδοποίησή της ή τη σημαντική αύξηση αποζημίωσης προς τους φερόμενους ιδιοκτήτες. Το θέμα του γηπέδου, είναι απλά προκάλυμμα για αυτή την την πρόθεση.

Η περιοχή είναι σαφέστατα εκτός σχεδίου, όπως άλλωστε προκύπτει από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, αλλά και από πρόσφατο έγγραφο του αρμοδίου Υπουργείου. Για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν τίθεται θέμα να συνεχίσει η προσπάθεια ένταξης στο σχέδιο και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ανούσιες διαδικασίες.

β) Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θεωρεί απαραίτητη την αναβάθμιση του σημερινού γηπέδου με χλοοτάπητα. Το γήπεδο πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών της Νέας Πεντέλης. Η αναβάθμιση του γηπέδου μπορεί να είναι ήπιας μορφής, ώστε να μπορέσει σύμφωνα με την ισχύουσα δασική νομοθεσία να γίνει αποδεκτή από τις δασικές υπηρεσίες.

Καλούμε τον κ. Στεργίου να αλλάξει το συντομότερο κατεύθυνση για το θέμα. Δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με τις γνώσεις μας στην προώθηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

γ) Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μελισσίων, θεωρεί ότι πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονου σταδίου της πόλης στην περιοχή που αυτό έχει αρχικά χωροθετηθεί.  Αμφιβάλλουμε αν η δημοτική αρχή γνωρίζει καν το θέμα.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.