«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Επιλογή Νίκης- Πρόταση συστράτευσης για αλλαγή σελίδας στο Δήμο Πεντέλης

Πριν από δύο εβδομάδες, σε μια ουσιαστική διεύρυνση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με νέα στελέχη προερχόμενα από την κοινωνία, ο Μανώλης Γραφάκος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διοίκηση του δημοτικού Συνδυασμού, στον οποίο φυσικά παραμένει ενεργό μέλος.

Πλέον το ρόλο και τις αρμοδιότητές, ως επικεφαλής του Συνδυασμού, αναλαμβάνει σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, η Εκτελεστική Επιτροπή, που θα έχει την ευθύνη και την καθημερινή μέριμνα για τη λειτουργία του Συνδυασμού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκε ομόφωνα, στις 8/12/2016,  από την Πολιτική Γραμματεία, που αποτελεί το ανώτατο πολιτικό καθοδηγητικό όργανο του Συνδυασμού και αποτελείται από τους:

 • Κώστα Δημητράκη (πρώην Πρόεδρο Αθλητικής Επιχείρησης του Δήμου Μελισσίων)
 • Στάθη Ζάγκα (πρώην Νομικό Σύμβουλο του Δημάρχου Μελισσίων Γιάννη Μητρόπουλου)
 • Κώστα Καλλιανιώτη (Αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)
 • Γιώργο Καρβουνάκη (πρώην Αντιδήμαρχο Δήμου Πεντέλης)
 • Νατάσσα Κοσμοπούλου (Επικεφαλής Δημοτικής ομάδας ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ)
 • Χρήστο Παναγιωτίδη (πρώην Αντιδήμαρχο Δήμου Μελισσίων)

Η Εκτελεστική Επιτροπή, συνεδρίασε την Τρίτη 27 Μαρτίου και  αποφάσισε τον τρόπο λειτουργίας της, βάσει της οργανωτικής δομής που έχει εγκρίνει η ολομέλεια των μελών της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ασκήσει καθήκοντα ηγεσίας του Συνδυασμού, για την μεταβατική περίοδο που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανάδειξη νέου Επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στο χρόνο που θα εκτιμηθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στην πράξη λειτουργεί με βάση τη συλλογικότητα, θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της, σε αντίθεση με τη λογική της «ενός ανδρός αρχή» που διέπει τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Παραμένουμε πυλώνας δημοκρατικής έκφρασης, σταθερής αυτοδιοικητικής παρουσίας και τεκμηριωμένης πρότασης διοίκησης για το Δήμο.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ σέβεται το ρόλο των κομμάτων, αλλά η τετραετής λειτουργία της, έχει δείξει ότι μπορεί να κινηθεί πάνω και πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς, έχοντας στο στελεχιακό της δυναμικό πρόσωπα ικανά που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του Δήμου, εγκλωβίζοντας την τοπική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου απαξίωση, προχωράμε σταθερά εμπρός αφήνοντας τους όρους του παρελθόντος έξω από τη σκέψη και τους σχεδιασμούς μας.

Η στρατηγική που χαράχθηκε στοχεύει σε:

 • Νίκη στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές
 • Συνεργασία (προεκλογική και μετεκλογική)  με άλλους Συνδυασμούς και δυνάμεις της Αντιπολίτευσης, πάνω σε προγραμματική βάση
 • Διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα απαντά τόσο στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά κυρίως στις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου
 • Διεύρυνση του στελεχιακού δυναμικού με νέα μέλη, μέσα από την τοπική κοινωνία
 • Ανάληψη πρωτοβουλιών  για μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ μέσω των οργανωτικών της δομών (Ολομέλεια, Δημοτική Ομάδα, τομείς εργασίας, Πολιτική Γραμματεία, Εκτελεστική Επιτροπή), συνεχίζει την ενεργή και συνεπή δραστηριότητά της, ως εκφραστής ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού της τοπικής κοινωνίας .

Χαράσσουμε με σοβαρότητα και λογική συνεργασίας την επόμενη μέρα για το Δήμο.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.