ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια και οδική συμπεριφορά με ομιλητή τον Ιαβέρη

1

Εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά με ομιλητή τον γνωστό οδηγό αγώνων κ. Τάσο Μαρκουίζο, πιο γνωστό ως Ιαβέρη, διοργάνωσε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, σε συνεργασία με τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου των Μελισσίων.

2

Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν τους συμπολίτες και την άρτια οργάνωσή της, είχαν αναλάβει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Μητροπούλου Γεωργία και Κεχαγιά Δήμητρα.

5

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Μανώλης Γραφάκος, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχαρίστησε τον Ιαβέρη για τη συμμετοχή του σε αυτή, δήλωσε ότι οι ενέργειες της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δεν περιορίζονται απλά στον αντιπολιτευτικό της ρόλο στο Δήμο Πεντέλης, αλλά θα προχωρεί σε δράσεις και εκδηλώσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Στο συγκεκριμένο θέμα της οδικής ασφάλειας, τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τον κόσμο, γιατί μας αφορά όλους και μάλιστα διαχρονικά.

3

Στην ομιλία του ο Ιαβέρης αναφέρθηκε στα αίτια που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα, τονίζοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την πρόκλησή τους. Μίλησε για την παιδεία στην οδική συμπεριφορά και τόνισε με παραδείγματα και αριθμούς το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και ακόμη πιο σκληρές εικόνες και video.

O Ιαβέρης παρουσίασε μια σειρά από στατιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το πρόβλημα της αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός στην Ευρώπη τείνει μειούμενος.

4

Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα χρόνο στην Ελλάδα 1.600 έχασαν τη ζωή τους και 20.000 τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

«Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης.

6

Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 – 29.

Κατά τον ομιλητή αυτό οφείλεται στην τραγική κατάσταση των ελληνικών δρόμων και στους επικίνδυνους οδηγούς που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία καταλήγουν σε εγκληματικά αποτελέσματα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 28η και τελευταία θέση στην Ε.Ε., από πλευράς τροχαίων συμβάντων.

7

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.