Συμμετείχε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στη σύσκεψη του Γεν. Γραμματέα Εργασίας για το ΝΙΕΘ

Σημαντική ευκαιρία παρουσιάζεται ώστε ο χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος περιπάτου και αναψυχής από τους δημότες

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ανταποκρίθηκε στην πρόταση διαλόγου του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κου Νεφελούδη και συμμετείχε στη συνάντηση για το θέμα που έχει προκύψει με τη λαϊκή αγορά, εκπροσωπούμενη από τη Δημοτική Σύμβουλο κα Κεχαγιά Δήμητρα. Κρίνουμε τη συνάντηση γόνιμη παρά την ηχηρή απουσία της δημοτικής αρχής και του κου Στεργίου.

Στη συνάντηση η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη θέση της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Από τη συνάντηση καταδείχθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν επιθυμεί τη μεταφορά της λαϊκής στο ΝΙΕΘ, παρόλο που δεν προκύπτει νομικό κώλυμα για αυτή. Ωστόσο παραμένει ανοιχτή σε διάλογο για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος και των κατοίκων, κάτι που κρίνεται θετικό και δημιουργεί ευκαιρία για το Δήμο μας.

Μετά τη συνάντηση αυτή καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όπως εκφράζεται από τον κ. Νεφελούδη:

  • Να προτείνουν στο Δήμο σχέδιο μίσθωσης του εξωτερικού χώρου του ΝΙΕΘ με συγκεκριμένο λογικό για το Δήμο τίμημα, ώστε ο χώρος να δοθεί στους δημότες ως χώρος πρασίνου, πάρκου και περιπάτου, με την ευθύνη της φύλαξής του και του καθαρισμού του από το Δήμο, που κατά τεκμήριο μπορεί να κάνει τις ενέργειες αυτές αποτελεσματικότερα. Θετικό είναι τους θερινούς μήνες ο χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οργάνωση ήπιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Να προχωρήσει σε ενέργειες για το χαρακτηρισμό του χώρου.
  • Να συμφωνήσει σε ένα ελάχιστο παρεμβάσεων εξωραϊσμού (φύτευση, καθαρισμοί, κλπ) του εξωτερικού χώρου, μέσα σε συγκεκριμένο περίγραμμα.
  • Εντός της ανωτέρω πρότασης, να αναθεωρήσει την άποψή της για τη λαϊκή και να αποδεχθεί η λαϊκή αγορά να λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο χώρο θέτοντας όρους και προϋποθέσεις στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΙΕΘ.

Με τη λύση αυτή πετυχαίνουμε:

  • Την απόδοση του δασικού χώρου στους πολίτες για 40 χρόνια, για περίπατο και αναψυχή.
  • Τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΕΘ.
  • Την καλύτερη φύλαξη, καθαρισμό και προστασία του
  • Την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς της λαϊκής της Νέας Πεντέλης.

Στη θεσμική και τεχνική υλοποίηση αυτής της λύσης, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ μπορεί να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.