Σοβαρές καταστροφές από την κατάληψη εξωσχολικών στοιχείων στο Λύκειο Μελισσίων. Άστοχες κινήσεις από το διευθυντή, θεατής για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή

Το Λύκειο Μελισσίων έχει μια άσχημη παράδοση στις καταλήψεις. Τη φετινή σχολική χρονιά, έγιναν συντονισμένες προσπάθειες από τον σύλλογο γονέων του σχολείου και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο ώστε να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα.

Όμως δυστυχώς, άστοχες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου πυροδότησαν την κατάσταση και έδωσαν αφορμή σε ομάδες εξωσχολικών να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου.

Αποτέλεσμα είναι ότι μετά από μία εβδομάδα κατάληψης, η εικόνα που παρουσιάζει το σχολείο, μετά την αποχώρηση των καταληψιών, να είναι θλιβερή, μια εικόνα που δεν θυμίζει σχολείο.

Διερωτόμαστε γιατί πρέπει οι δημότες να πληρώσουν τις καταστροφές που διέπραξαν οι καταληψίες; Καταληψίες που μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι γνωστοί και μάλιστα εντελώς άσχετοι με τη σχολική κοινότητα.

Όσο για τη δημοτική αρχή του κ. Στεργίου ήταν για μια ακόμα φορά θεατής των εξελίξεων, ακολουθώντας τη συνήθη τακτική τους. Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν εγκαίρως από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τον κίνδυνο κατάληψης, αλλά όπως συνήθως, δήλωσαν αναρμόδιοι και δεν έπραξαν το παραμικρό για να αποφευχθεί η κατάληψη.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.