Σε κακή οικονομική κατάσταση ο Δήμος Πεντέλης

IMG_3553 copy

Σε κακή οικονομική κατάσταση ο Δήμος Πεντέλης

Η επιλογή της διοίκησης Στεργίου το 2012 να μειώσει τα τέλη καθαριότητας σε τράπεζες, super market και μεγάλες επιχειρήσεις, έφερε ως αποτέλεσμα ένα ετήσιο έλλειμμα στα τέλη καθαριότητας που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ

Στη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα τέλη καθαριότητας, φάνηκε για μια ακόμα φορά η ιδιαίτερα κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Η επιλογή της διοίκησης Στεργίου το 2012, να μειώσει τα τέλη καθαριότητας στις Τράπεζες, στα super market και στις μεγάλες επιχειρήσεις, είχε ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία ενός ετήσιου λειτουργικού ελλείμματος της τάξης των 700.000 ευρώ, που εμφανίστηκε το 2013 και συνεχίζεται και το 2014. Σημειώνουμε ότι τα έσοδα και τα έξοδα των τελών καθαριότητας, ήταν ισοσκελισμένα μέχρι το 2010.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Μανώλης Γραφάκος, είχε προβλέψει από το 2011 την εξέλιξη αυτή, η οποία αποτυπώθηκε εχθές με αριθμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έλλειμμα αυτό δεν μπορεί να κλείσει με αύξηση τελών, λόγω της παρούσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Το έλλειμμα κλείνει με μείωση δαπανών, όπου όμως στον τομέα αυτό δεν έχουν γίνει αποτελεσματικές ενέργειες από την παρούσα διοίκηση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ συμφώνησε στη διατήρηση των τελών καθαριότητας στα επίπεδα του 2014 και σημείωσε ότι τα οικονομικά στοιχεία δεν επιτρέπουν στο εξής την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού καθαριότητας.

Δείτε εδώ τα οικονομικά στοιχεία.

 

Comments are closed.