Σε κακή οικονομική κατάσταση ο Δήμος Πεντέλης που παράγει κάθε χρόνο ελλείμματα Ακόμα ένας ελλειμματικός προϋπολογισμός. Το 2015 δείχνει να είναι το χειρότερο οικονομικά έτος για το Δήμο Πεντέλης

euro-notes

Η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Πεντέλης συνεχίζεται και φάνηκε και στον προϋπολογισμό του έτους 2015. Ένας επί της ουσίας ελλειμματικός προϋπολογισμός, που στο τέλος του έτους είναι βέβαιο ότι θα συσσωρεύσει νέα χρέη και ελλείμματα στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα.

Η επιλογή του κ. Στεργίου να μειώσει τα τέλη σε Τράπεζες, Super Market, νοσοκομεία και μεγάλες επιχειρήσεις, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ετήσιων εσόδων του Δήμου κατά 1.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία και οριακή ρευστότητα.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2015 είναι επί της ουσίας ελλειμματικός.

Το σχέδιο που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπερεκτιμά τα ίδια έσοδα του Δήμου κατά 500.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικές δαπάνες για μόνιμο προσωπικό, ηλεκτρικό ρεύμα, εισφορά στο ΦΟΣΔΑ, αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος κ.α., συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να είναι ελλειμματικός κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ καταψήφισε στο σύνολό του το προϋπολογισμό, με εξαίρεση τις υποχρεωτικές δαπάνες και τα έργα.

 

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

Comments are closed.