ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ 2 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ. Ξεκινάει το πρόγραμμα εξοικονομώ που είχε σχεδιαστεί από τη διοίκηση του Μανώλη Γράφακου

6oDimot19

O νέος Παιδικός σταθμός θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που οι προηγούμενες διοικήσεις στα Μελίσσια φρόντισαν να αποκτήσει ο Δήμος, σε αντίθεση με τον κ. Στεργίου που μετά την αποδέσμευση των 81 στρεμμάτων δεν θα αφήσει τίποτε

  

Τα δύο έργα που ξεκινούν στα Μελίσσια είναι θετικό γεγονός και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ χαιρετίζει την υλοποίησή τους, παρά το γεγονός ότι σε ότι αφορά τις εργασίες που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” υπήρξε καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

Το πρώτο έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 2ο Δημοτικό σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο  και στον 1ο παιδικό σταθμό. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται και η βιοκλιματική ανάπλαση των οδών νέας Ροδώνης και Πίνδου που ξεκίνησε τις μέρες αυτές.

Το έργο είχε σχεδιαστεί από τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου και είχε πετύχει την ένατη καλύτερη χρηματοδότηση στη χώρα, όμως η έναρξη των εργασιών κατασκευής του καθυστέρησε υπερβολικά.

Το δεύτερο έργο, είναι ο παιδικός σταθμός επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως στα Μελισσια. Είναι μια σημαντική υποδομή, που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στήριξε απόλυτα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η χρηματοδότησή του γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής και πιστώνεται κυρίως στον τ. Περιφερειάρχη κ. Σγουρό ο οποίος αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στο συγκεκριμένο μέτρο, κατάφερε να χρηματοδοτήσει όλους τους παιδικούς σταθμούς που κατατέθηκαν από τους Δήμους της Αττικής.

Σημειώνεται ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο έργο, ότι δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχε το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο Δήμος  να έχει  δικά του οικόπεδα, ώστε να μπορεί να δημιουργεί υποδομές και έργα για την πόλη.

Η τελευταία απόφαση της διοίκησης Στεργίου, που αφορά την αποδέσμευση 81 στρεμμάτων γης, είναι καταστρεπτική για το μέλλον των Μελισσίων.

Ένας Δήμος χωρίς γη στη διάθεσή του, δεν έχει καμία δυνατότητα να δημιουργήσει τίποτε στο μέλλον.

Ο κ. Στεργίου βρήκε οικόπεδα από τους προκατόχους του για να κάνει υποδομές, δυστυχώς όμως ο ίδιος δεν θα αφήσει απολύτως τίποτε στους επόμενους.

 

 

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.