Σε επαγγελματική βάση θα λειτουργήσει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ως δημοτική αρχή την Πολιτική Προστασία, βασισμένη στην άρτια οργάνωση, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, τον εθελοντισμό και τη συνεχή εκπαίδευση

IMG_0973 copy

Επικεφαλής θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής κ. Τάσος Βλάχος

Η Συμπολιτεία ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου τον τρόπο που θα λειτουργήσει ως Δημοτική Αρχή στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, ένα από τα πιο κρίσιμα και ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα για την πόλη μας και το Πεντελικό.

Κεντρικοί άξονες του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας θα είναι η οργάνωση, η ευαισθητοποίηση, ο εθελοντισμός και η εκπαίδευση, 365 μέρες το χρόνο.

Με την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τη Συμπολιτεία, η Πολιτική Προστασία θα λειτουργεί ως Αυτόνομο γραφείο, συνεπικουρούμενη από τους εθελοντές για τους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευσή τους μέσα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που λειτουργεί στο δήμο μας.

Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. του  Πυροσβεστικού Σώματος κ. Τάσος Βλάχος,  που υπηρέτησε στο σώμα για 30 χρόνια και αποστρατεύθηκε το 2012. Διετέλεσε 7 χρόνια στην Πολιτική Προστασία σε θέσεις υψηλής ευθύνης, Διοικητής 4ου πυροσβεστικού σταθμού από το 2002 έως το 2006, Διευθυντής Ανατολικής Αττικής από το 2006 έως το 2011 και Διοικητής στο 199 από το 2011 έως το 2012.  Έχει ιδιαίτερη γνώση των θεμάτων πολιτικής προστασίας και πολύ καλή παρουσία στην περιοχή της Πεντέλης, όπου υπηρέτησε επί συναπτά έτη.

Ο Μανώλης Γραφάκος καλωσορίζοντας τον κ. Βλάχο στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, τον ευχαρίστησε για την τιμή που κάνει στο συνδυασμό με την ένταξή του σε αυτόν, αλλά και στην πόλη μας γενικότερα, θέτοντας στη διάθεσή της τις γνώσεις και την εμπειρία του στην οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας. Υπογράμμισε δε, ότι η παρουσία του κ. Βλάχου εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας, εξασφαλίζει την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας σε επαγγελματική βάση με στόχο τη σωστή της λειτουργία, σε αντιδιαστολή με ότι συμβαίνει σήμερα, όπου ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θυσιάζεται στο βωμό του εγωκεντρισμού και της άσκοπης επικοινωνιακής δημοσιότητας.

Video από τη Συνέντευξη: http://www.youtube.com/watch?v=_xqnN0-PkXQ και http://www.youtube.com/watch?v=cdper1LJozk

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Συμπολιτεία

Comments are closed.