Σε άθλια κατάσταση οι παιδικές χαρές του Δήμου

6

Η εγκατάλειψη και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τις παιδικές χαρές που λειτουργούν στα Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη, έχει οδηγήσει τους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας σε άθλια κατάσταση.

Επικίνδυνα όργανα με σοβαρές βλάβες , κατεστραμμένα φωτιστικά, σπασμένα γυαλιά, διαλυμένα κιγκλιδώματα, συνθέτουν την εικόνα των χώρων αναψυχής των παιδιών.

1

Με ερώτησή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Δήμητρα Κεχαγιά και Νίκος Λίγκας, ζητούν από το Δήμαρχο να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, που αφορούν την πιστοποίηση και ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα ερωτάται ο Δήμαρχος:

  • Πόσες και ποιες παιδικές χαρές λειτουργούν σήμερα στο Δήμο ανά δημοτική κοινότητα;
  • Πόσες και ποιες από αυτές πληρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας και ασφάλειας;
  • Πόσες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; Με ποια ή με ποιες αποφάσεις ;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πιστοποίησης όσων δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των παρεμβάσεων στις τρεις παιδικές χαρές που έχουν ενταχθεί στη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου;

2

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έκανε αυτοψία σε παιδικές χαρές του Δήμου και παραθέτει φωτογραφικό υλικό, που καταδεικνύει την εγκατάλειψη τους.

3

Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να είναι πρωταρχική μέριμνα της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα κατοχυρώνουν συνθήκες ασφάλειας σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιούνται και παίζουν τα παιδιά.

4

5

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.