Πολύ κακή η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πεντέλης.  Ο κ. Στεργίου αναγκάστηκε να πάρει προκαταβολή 300.000 ευρώ από την τακτική επιχορήγηση που λαμβάνει ο Δήμος από το κράτος, ενώ ακόμα δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2015, διότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε ήταν ελλειμματικός

IMG_0864.JPG

Έχει φτάσει τέλος Φεβρουαρίου και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εγκρίνει ακόμα τον προϋπολογισμό του Δήμου Πεντέλης για το 2015, διότι είναι ελλειμματικός. 

Αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές και ορατές δυσλειτουργίες στο Δήμο διότι δεν μπορούν να πληρωθούν προμηθευτές και δεν μπορεί να ξεκινήσουν διαδικασίες διαγωνισμών και αναθέσεων.

Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Στεργίου μέσα από δελτία τύπου του, η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι πολύ κακή και χειροτερεύει καθημερινά λόγω του ότι ο κ. Στεργίου το 2011 και το 2012, μείωσε κατά 1.000.000 τα τέλη που εισέπραττε ο Δήμος από τις Τράπεζες, τα Super Market και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτή η ακατανόητη μείωση των ετήσιων εσόδων του Δήμου κατά 1.000.000 ευρώ, έχει φέρει το Δήμο σε ετήσια ελλειμματική λειτουργία. Ο Δήμος καλύπτει τις ανάγκες του από τα έσοδα του τέλους 0,50, από προκαταβολές και εξυπηρετεί μεγάλες υποχρεώσεις του από ρυθμίσεις χρεών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος πριν λίγες μέρες έλαβε προκαταβολή 300.000 ευρώ από την ετήσια τακτική του επιχορήγηση και παράλληλα ρύθμισε χρέος του προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 216.000 ευρώ με 18 μηνιαίες δόσεις.

Δηλαδή εισπράττει τώρα μελλοντικά του έσοδα και παραπέμπει για το μέλλον μελλοντικές του υποχρεώσεις…

Comments are closed.