Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της δημοτικής αρχής για το Ο.Τ. 206 στην παραρεμάτια περιοχή της Νέας Πεντέλης η οποία δεν εφαρμόζει απόφαση του ΣΧΟΠ που προστατεύει την περιοχή

pc260102

Το χώρο είχε επιχειρήσει το 2012 να τον αφήσει να οικοδομηθεί, κάτι που απέτρεψε παρέμβαση της τότε αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία του Μανώλη Γραφάκου

Σχετικό ερώτημα προς τη δημοτική αρχή για την υπόθεση κατέθεσε χθες η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η στάση της δημοτικής αρχής αμέσως μετά τις εκλογές, σχετικά με ελεύθερους, κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και χώρους πρασίνου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά από την αδράνεια και αναβλητικότητα που επιδεικνύει, αδράνεια που μπορεί να αποβεί σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και υπέρ των συμφερόντων των κάθε φορά ως φερόμενων ιδιοκτητών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του οικοδομικού τετραγώνου 206 της παραρεμάτιας περιοχής στη Νέα Πεντέλη.

Αρχικά η σημερινή δημοτική αρχή το 2012 είχε επιχειρήσει να δώσει τη δυνατότητα το συγκεκριμένο Ο.Τ. να οικοδομηθεί, παρότι αυτό βρίσκεται στην παραρεμάτια περιοχή της Νέας Πεντέλης, μέσα στη ζώνη περιβαλλοντικής προστασίας του ρέματος.

Με πρωτοβουλία του Μανώλη Γραφάκου, σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση του Δήμου, έκανε αναφορά στο ΥΠΕΚΑ, η οποία δικαιώθηκε και εκδόθηκε η από 8/7/2014 ομόφωνη απόφαση του ΣΧΟΠ, σύμφωνα με την οποία ο χώρος είναι δασικός και πρέπει μάλιστα να τεθεί εκτός σχεδίου, κάτι που όπως είναι προφανές προστατεύει το χώρο από μελλοντική πιθανή οικοδόμησή του.

Ο Δήμος οφείλει να συμμορφωθεί με αυτή την απόφαση. Όμως όταν το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αιφνιδιαστικά ο ίδιος ο κ. Στεργίου το απέσυρε, διότι όπως ο ίδιος είπε “υπάρχουν νεότερα στοιχεία”.

Η στάση αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και έτσι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ προκειμένου να αποτρέψει πιθανά νέα σχέδια οικοπεδοποίησης της έκτασης και να έχει πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα, κατέθεσε χθες 10/11/2014 σχετικό ερώτημα προς τη δημοτική αρχή, το οποίο έχει ως εξής:

“Σχετικά με το Ο.Τ. 206 στην παραρεμάτια περιοχή της Νέας Πεντέλης, σημειώνουμε ότι μετά από σχετική αναφορά δημοτικών συμβούλων της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου, το ΣΧΟΠ με την από 8-7-2014 απόφασή του γνωμοδότησε ομόφωνα το συγκεκριμένο Ο.Τ., χώρος δασικός σύμφωνα με τους εγκεκριμένους δασικούς χάρτες, να τεθεί εκτός σχεδίου πόλεως.

Σε συμμόρφωση της ανωτέρω απόφασης του ΣΧΟΠ, ελήφθη στις 24-9-2014 η υπ. αρ.35/2014 απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Στην ημερήσια διάταξη της 22ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το συγκεκριμένο θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη για λήψη απόφασης, αλλά αποσύρθηκε χωρίς αιτιολογία.

Στα πλαίσια άσκησης η των καθηκόντων μας ερωτάμε:

1. Γιατί αποσύρθηκε το θέμα και ποια είναι τα νέα στοιχεία που υπάρχουν; (εάν υπάρχουν)

2. Πότε η δημοτική αρχή θα εισαγάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;”

Το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και άλλα αντίστοιχα θέματα που αφορούν ελεύθερους χώρους, είναι για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θέματα πρώτης προτεραιότητας. Τα παρακολουθεί από κοντά μέσω της ιδιαίτερα καταρτισμένης ομάδας τεχνικών που διαθέτει, με στόχο να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση πιθανότητα χαθεί ελεύθερος χώρος, κοινόχρηστος – κοινωφελής χώρος ή χώρος πρασίνου για την πόλη μας.

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

Comments are closed.