Πλατεία Πόγκα: Συμφωνούμε να εξεταστεί η προοπτική της απευθείας αγοράς, αλλά με όρους διαφάνειας και όχι όπως δρομολογείται από τη διοίκηση του Δήμου

Ο κ. Στεργίου έχει κάνει «προκαταρκτικές συζητήσεις» με τους ιδιοκτήτες, δεν κρίνει όμως σκόπιμο να ενημερώσει για αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο!!

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Στεργίου και η διοίκησή του αντιμετωπίζουν την απόκτηση του χώρου της πλατείας Πόγκα στα Μελίσσια, δείχνουν για μια ακόμα φορά, άγνοια, προχειρότητα και ροπή προς αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο κ. Στεργίου είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/10/2015, ότι έχει κάνει αρχικές συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες του χώρου της πλατείας Πόγκα με στόχο την απευθείας αγορά της έκτασης (σωστά τις έκανε), αλλά δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή τουλάχιστον τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την πορεία τους, αντιθέτως περιορίστηκε για μια ακόμα φορά σε αλαζονικές, διχαστικές και υπερφίαλες τοποθετήσεις.

Εμείς τον κ. Στεργίου τον ξέρουμε καλά και ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τον εμπιστευόμαστε να χειριστεί μόνος του υποθέσεις χιλιάδων ευρώ, ούτε φυσικά θα νομιμοποιήσουμε τις πράξεις του με την ανοχή μας.

Η θέση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την απόκτηση της πλατείας Πόγκα στα Μελίσσια είναι σαφής:

  • Η πλατεία Πόγκα πρέπει να αποκτηθεί με τίμημα ανάλογο των τρεχουσών τιμών και συνθηκών της αγοράς, ώστε να είναι επωφελές για το Δήμο.
  • Για την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου απόκτησης της έκτασης, πρέπει να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση για το Δήμο, όπως προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η κανονική διαδικασία που προβλέπεται από την πολεοδομική νομοθεσία η οποία πιθανότατα να είναι και ευνοϊκότερη για το Δήμο. Σημειώνουμε ότι αυτό που προτείνει ο κ. Στεργίου είναι η κατ εξαίρεση διαδικασία, κάτι που κάνει για πολλοστή φορά.
  • Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, πρέπει να είναι διαφανής και σύννομη.

Πάγια θέση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι ότι τα πολεοδομικά θέματα αντιμετωπίζονται συλλογικά. Ο κ. Στεργίου νομίζει ότι έχει το αλάθητο του Πάπα. Όχι μόνο δεν το έχει, αλλά αντιθέτως έχει πλήρη άγνοια και αναποτελεσματικότητα στα πολεοδομικά θέματα. Διαφορετικά δεν θα άφηνε επί 15 χρόνια την Παλαιά Πεντέλη χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και δεν θα πάγωνε όλες τις πολεοδομικές διαδικασίες των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης την τελευταία πενταετία.

 

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.