Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση των απορριμάτων

IMG_3594 copy

Με εναλλακτικό τρόπο, τελείως διαφορετικό από τα καθιερωμένα, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση των απορριμάτων, σε ειδικά σχεδιασμένη παρουσιάση που έγινε στο Πευκοδάσος Τσαγκάρη στα Μελίσσια.

Στη σύντομη εισαγωγή του ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι η παρουσίαση με τον τρόπο που έγινε, μέσα σε ένα πάρκο, με στόχο τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον, δηλαδή χωρίς την έκδοση έντυπων προσκλήσεων, χωρίς ενεργειακή κατανάλωση, χωρίς ηλεκτρονικά μέσα προβολών, χωρίς ηχητικές και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, είχε σαν στόχο να δώσει το στίγμα της ευαισθητοποίησης της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και στη μείωση του ενεργειακού κόστους. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια ανοικτή συνάντηση χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον, τόνισε ο Μανώλης Γραφάκος.

IMG_3618 copy

Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο περιβαντολλόγος κ. Σταύρος Βλάχος, ο οποίος ανέπυξε το γενικό πλαίσιο των στόχων του προγράμματος με βάση τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς στόχους, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Γιώργος Μαλαχίας που ανέπτυξε τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ο γεωπόνος κ. Κορνήλιος Βέκος, που αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης και κομποστοποίησης των απορριμάτων.

 IMG_3617 copy

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Μανώλης Γραφάκος σημείωσε ότι: “Σήμερα αποδείξαμε επίσης, ότι δεν είναι απαραίτητο κανένα εργοστάσιο αεριοποίησης απορριμμάτων για το Δήμο μας. Με απλές λύσεις που σέβονται το περιβάλλον και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, μπορούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα του Δήμου μας πολύ αποτελεσματικότερα και με πιο φιλικούς τρόπους για το περιβάλλον”.

 

Το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το περιβάλλον.

 

Δείτε video από την εκδήλωση

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.