Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που προβλέπει μεταξύ άλλων δωρεάν μια πολιτιστική και μια αθλητική δραστηριότητα για τα παιδιά και μηνιαίο τίμημα 10 ευρώ για όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου. Παρόντες οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες της χώρας μας Πύρρος Δήμας και Δημοσθένης Ταμπάκος, καθώς και ο συμπολίτης μας πρ. διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Κοκολάκης

photo 3

Το Σάββατο 5 Απριλίου παρουσιάστηκε παρουσία πολλών συμπολιτών μας και παρουσία των χρυσών ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα, Δημοσθένη Ταμπάκου και του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και συμπολίτη μας, Δημήτρη Κοκολάκη, το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

photo 1

Έγινε αναφορά από τη Φωτεινή Μαρκαντώνη και τον Κώστα Δημητράκη για τις παροχές που υπήρχαν στην πόλη μέχρι το 2010, παροχές που η διοίκηση Στεργίου δεν συνέχισε, αλλά αντιθέτως έκλεισε το δημοτικό κινηματογράφο Μελισσίων, το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, αύξησε το τίμημα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα οι αθλούμενοι στην πόλη να μειωθούν σημαντικά.

photo 2

Στη συνέχεια ο Βασίλης Λαζαρίδης και ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος παρουσίασαν το αθλητικό και το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Βασικός στόχος των δύο προγραμμάτων είναι η αύξηση όσο το δυνατό των πολιτών και των παιδιών που θα ασχολούνται με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Για να γίνει αυτό, κεντρική ιδέα στα δύο προγράμματα είναι η παροχή μιας πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά της πόλης μας και η ύπαρξη ενιαίου τιμήματος 10 ευρώ το μήνα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

photo 4

Στη συνέχεια η Μαριαρίνα Μπουκίου παρουσίασε την πολιτιστική αξία του Πεντελικού και τις προτάσεις μας για την ανάδειξη της αξίας αυτής μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ.

photo 6

Τέλος ο Μανώλης Γραφάκος ανέλυσε τους στόχους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, θέτοντας ως βασικούς στόχους, τη διεκδίκηση παραχώρησης στο Δήμο του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας στην Πεντέλη, τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, τη δημιουργία μεγαλύτερου πολιτιστικού χώρου στο Μελίσσια σε έκταση 5 στρεμμάτων που αποκτά ο Δήμος από την ένταξη περιοχής στο σχέδιο πόλης κ.α.

photo 7

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Δημήτρης Κοκολάκης που τόνισαν την αξία του αθλητισμού για την κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα και δήλωσαν ότι στηρίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται και συμβάλλει στην αύξηση των παιδιών και των πολιτών που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

 

Το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τον πολιτισμό

Το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τον αθλητισμό

Δείτε τα videos από την εκδήλωση

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.