Πάψτε πλέον κ. Στεργίου να κοροϊδεύετε τους πολίτες

Όσκαρ κοροϊδίας η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ότι είναι προτεραιότητά της η ένταξη περιοχών των Μελισσίων στο σχέδιο πόλεως, την ίδια στιγμή που δεν έχει κάνει επί επτά χρόνια το παραμικρό για το ζήτημα

Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του, αυτή της «παραγωγής» έργου… δια λόγων, ο δήμαρχος Στεργίου εξέδωσε νέα ανακοίνωση – «μνημείο» της ανικανότητάς του να επιλύσει έστω κι ένα σημαντικό θέμα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε βάζει τον Αντιδήμαρχο του Δ. Παπακωνσταντίνου να «διαβεβαιώνει» ότι «…ο Δήμος Πεντέλης προχωρά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη της 3ης και 4ης Γειτονιών της Δ.Κ. Μελισσίων στο Σχέδιο Πόλης».

Μετά από 7 χρόνια στη διοίκηση, ο κ. Στεργίου κάνει ακόμη ενέργειες, για ένα θέμα που ο ίδιος θεωρεί προτεραιότητα, αλλά αποτέλεσμα δεν έρχεται. Η μειωμένη ικανότητά του ν’ αντιληφθεί το βάθος και τη σοβαρότητα των πολεοδομικών θεμάτων είναι η αιτία που η διοίκησή του δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση σε κανένα από τα πολεοδομικά θέματα που απασχολούν τις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πεντέλης, η ένταξη της περιοχής της 25ης Μαρτίου της Νέας Πεντέλης στο Σχέδιο πόλης, η αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης των Μελισσίων, είναι μερικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής.

Η καθυστέρηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, στερεί τα Μελίσσια από χρήσιμους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για πάρκα, πλατείες, σχολεία, παιδικές χαρές κλπ.

Το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής επαναφέρει το μεγαλείο του «θα». Θα γίνουν συσκέψεις, θα γίνουν συναντήσεις, θα ανταλλαχθούν επιστολές με «αρμοδίους». Έτσι νομίζει ότι διοικεί, ενώ στην πραγματικότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό τον Δήμο στον «αυτόματο πιλότο». Στις μόνες περιπτώσεις που δείχνει περίεργη σπουδή και προσπαθεί να προχωρήσει ζητήματα με «συνοπτικές» διαδικασίες είναι αυτές που αφορούν συμφέροντα ημετέρων, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπου θα διασωθεί από τον πολιτικό καταποντισμό που, κάθε μέρα που περνά, διαγράφεται ολοένα και πιο έντονα.

Ματαιοπονεί όμως. Στις συνειδήσεις των πολιτών η ανυπαρξία του έργου του έχει χαραχθεί ανεξίτηλα και η ετυμηγορία τους έχει ήδη βγει. Το μόνο που ο κόσμος περιμένει πλέον από τη διοίκηση Στεργίου είναι να παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου, με την ευχή ότι τη ζημιά που έχει προκαλέσει στα δημοτικά πράγματα θα μπορέσει η επόμενη διοίκηση να τη «μαζέψει» όσο το δυνατόν συντομότερα.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.