Πάγια και εκφρασμένη η θέση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τη φημολογούμενη προσπάθεια δημιουργίας εργοστασίου αεριοποίησης βιομάζας στο παλιό λατομείο Μαλτέζου στην Πεντέλη

Biomaza

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ παρόλο που τα στελέχη της, επανειλλημένα έχουν εκφράσει τη θέση τους για τη φημολογούμενη προσπάθεια δημιουργίας εργοστασίου αεριοποίησης βιομάζας στο παλιό Λατομείο Μαλτέζου στην Πεντέλη, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει σε συμπολίτες μας, ανακοινώνει εκ νέου τα εξής:

  1. Είναι εντελώς αντίθετη με την όποια προσπάθεια δημιουργίας, αδειοδότησης και λειτουργίας εργοστασίου αεριοποίησης βιομάζας στην περιοχή.
  1. Υπενθυμίζει ότι η περιοχή, όπως και όλο το Πεντελικό βουνό προστατεύεται από το ΠΔ 775 Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού, το οποίο και ορίζει σαφώς τις χρήσεις που επιτρέπονται.  Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν παρεκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τα όσα ορίζει το διάταγμα αυτό.
  1. Για το συγκεκριμένο χώρο του παλαιού Λατομείου Μαλτέζου, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ακολουθώντας την πρόσφατη επικαιροποιημένη Μελέτη για την Ανάπλαση και Ανάπτυξη του Πεντελικού, η οποία εκπονήθηκε από το Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ, θεωρεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι αθλητισμού και πολιτισμού.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Συμπολιτεία Μελίσσια-Νέα Πεντέλη-Πεντέλη”

 

Comments are closed.