Ο κ. Στεργίου ήταν τραγικά απροετοίμαστος για τη θερινή περίοδο και έχει την κύρια ευθύνη για τη φωτιά στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι

Δυστυχώς τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία και η προσωπική του προβολή

 

Χθες ο κ. Στεργίου μας ανακοίνωσε με δύο δελτία τύπου τα εξής:

(α) Ότι έστειλε στις 22/8/2018, έγγραφο στον ΑΔΜΗΕ, να καθαρίσει ξερά χόρτα από τους πυλώνες μεταφοράς ρεύματος που βρίσκονται στην Πεντέλη.

(β) Ότι η φωτιά που ξεκίνησε από την Νταού Πεντέλης, δεν ξεκίνησε στις 16.00, όπως αρχικά, πριν από ένα μήνα, μας “ενημέρωσε”, αλλά στις 16.45. Φυσικά αυτή η ανάγκη του να διορθώσει το δελτίο τύπου προέκυψε από σχετικό βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει την ώρα και τον τρόπο που ξεκίνησε η φωτιά, ο οποίος ήταν τελείως διαφορετικός από ότι είχε αρχικά ισχυρισθεί.

Με παλαιότερη ανακοίνωσή μας είχαμε καταγγείλει τον κ. Στεργίου, ως τον κυριότερο υπεύθυνο για την έναρξη και επέκταση της φωτιάς στο Μάτι. Η θέση μας αυτή επιβεβαιώνεται και με τα δύο προαναφερθέντα δελτία τύπου.

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα εξής:

  • Ότι η φονική πυρκαγιά ξεκίνησε στη Νταού Πεντέλης, από ένα ανεύθυνο συμπολίτη μας, που επέλεξε την πιο επικίνδυνη μέρα του καλοκαιριού, να κάψει ξερά κλαδιά.
  • Ότι ο κ. Στεργίου έσπευσε να καλύψει τον υπεύθυνο, που υποθέτουμε ότι τον γνωρίζει διότι το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά είναι λίγα μέρα μακριά από το σπίτι του.
  • Ότι ο κ. Στεργίου δεν κατάφερε με τις δυνάμεις του Δήμου, να σβήσει τη φωτιά τα πρώτα λεπτά, όπως είχε τη ευθύνη για αυτό και όπως επαίρεται στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι γνωρίζει καλά, σε βαθμό αυθεντίας.
  • Ότι τη μέρα εκείνη, την πιο επικίνδυνη του φετινού καλοκαιριού, δεν υπήρχαν σε επιφυλακή οχήματα του Δήμου, παρά μόνο 2 και αυτά στον αστικό ιστό.

Μετά και τα χθεσινά δελτία τύπου, παρωδία που δημοσιοποίησε ο κ. Στεργίου αποδεικνύεται περίτρανα:

  • Πόσο απροετοίμαστος ήταν ο κ. Στεργίου για τη θερινή περίοδο. Μηδενικά μέτρα πρόληψης, καθαρισμού και ενημέρωσης των πολιτών
  • Πόσο επιπόλαιος και επιδερμικός είναι σε θέματα πολιτικής προστασίας
  • Ότι χρησιμοποιεί τα θέματα πολιτικής προστασίας για επικοινωνιακή και μόνο προβολή
  • Ότι πέρα από την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις, δεν τον ενδιαφέρει η ουσία των θεμάτων

Τον καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά, για εγκληματική αμέλεια που αυτόματα τον καθιστά ως έναν από τους βασικούς υπευθύνους της φωτιάς στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι.

Οι όλες του κινήσεις και ανακοινώσεις, απλά φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.