Ο Δήμος δεν έλαβε την τακτική επιχορήγηση του μηνός Ιανουαρίου. Η υπεροψία, η αλαζονεία, η ανεπάρκεια και ο ερασιτεχνισμός της διοίκησης Στεργίου θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική λειτουργία του Δήμου

euro-notes

Πρωτοφανείς, εμμονικές και ερασιτεχνικές ενέργειες της διοίκησης Στεργίου οδήγησαν το   Δήμο να μην λάβει την τακτική επιχορήγηση από το κράτος του μηνός Ιανουαρίου 2015.

Αυτό οφείλεται σε οφειλή του Δήμου ύψους 306.000 ευρώ που αφορά αποζημίωση που υποχρεούται να δώσει ο Δήμος με δικαστική απόφαση του Εφετείου από το 2011, λόγω απαλλοτρίωσης χώρου στο Ο.Τ.74 στη Νέα Πεντέλη

Ενώ η διοίκηση Στεργίου, είχε τη δυνατότητα να εντάξει αυτή την υποχρέωση στο ποσό που δόθηκε από το Κράτος στους Δήμους για πληρωμές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, επέλεξε να αφήσει το θέμα να διαιωνίζεται.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς αδράνειας της διοίκησης Στεργίου, ήταν οι δικαιούχοι της αποζημίωσης να εκδόσουν στο τέλος του 2013, διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου.

Λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014, ο Μανώλης Γραφάκος ανέλαβε πρωτοβουλία συναντώντας τους δικαιούχους της αποζημίωσης και υπήρξε συμβιβαστική συμφωνία και συναίνεση των ιδιοκτητών, σε τμηματική άτοκη καταβολή του ποσού σύμφωνα με τις δυνατότητες του Δήμου, πρόταση που μετά τις εκλογές η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ πρότεινε στο Δήμο, αλλά ο κ. Στεργίου αρνήθηκε και συνέχισε να αδιαφορεί.

Μάλιστα εντελώς αιφνιδιαστικά στις 7/1/2015 ο κ. Στεργίου  προκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία με θέμα τον αποχαρακτηρισμό του ΟΤ 74, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για τέτοιες αποφάσεις.

Στο Δ.Σ. με την τοποθέτησή του, ο Μανώλης Γραφάκος, ανέδειξε την προχειρότητα διαχείρισης του θέματος εκ μέρους της Διοίκησης, καλώντας για άλλη μια φορά το Δήμο να έρθει σε μια συμβιβαστική συμφωνία με τους δικαιούχους (οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν εγγράφως αποδεχθεί τμηματική καταβολή της οφειλής από το δήμο), προτείνοντας παράλληλα  διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχοληθεί με αντίστοιχα θέματα απόκτησης ελεύθερων χώρων.

Με περισσή και ακατανόητη αλαζονεία η διοίκηση ακολούθησε την ίδια λανθασμένη και επικίνδυνη πορεία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δικαιούχοι της αποζημίωσης να  προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, δεσμεύοντας το ποσό της τακτικής επιχορήγησης του κράτους για το μήνα Ιανουάριο.

Καλούμε τον κ. Στεργίου και τη διοίκησή του να σοβαρευτούν και επαναφέρουμε ξανά την πρότασή μας για δημιουργία επιτροπής απόκτησης των ελεύθερων χώρων του Δήμου που προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/1/2015.

 

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.