Οριστική η κατάργηση του 5ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Όχι μόνο θεατής των εξελίξεων, αλλά ουσιαστικά υπεύθυνη για την εξέλιξη είναι η κουρασμένη δημοτική αρχή της πόλης μας

DimotikoΜε την υπ’αρ.99765/Δ4/27-6-2014 (ΦΕΚ Β 1944/18-7-2014) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δεν επιβεβαιώθηκαν οι «διαβεβαιώσεις δια στόματος Υπουργού στο Δήμαρχο» περί ανάκλησης της συγχώνευσης του 1ου και 6ου καθώς και του 3ου και 5ου δημοτικών σχολείων Μελισσίων, όπως ο ίδιος δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Ιουνίου που προκλήθηκε μετά από πρόταση της Ένωσης Γονέων.

Αντιθέτως, με την πιο πάνω απόφαση κατέστη οριστική η κατάργηση των 5ου και 6ου δημοτικών σχολείων των Μελισσίων.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχε επισημάνει την προκλητική αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της συγχώνευσης των σχολείων μας, που ήταν εις γνώση της από την αρχή του 2014. Αρκεί να σημειωθεί ότι οι όποιες ενέργειες από πλευράς της έγιναν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, μετά τη δημοσίευση της αρχικής απόφασης και μόνον κατόπιν αντιδράσεων των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων.

Σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, προκαλεί ανησυχία ο τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή επιχειρεί να λύσει μεγάλα θέματα της πόλης.

Αντί να επιλέξει το δρόμο της κοινής δράσης των τοπικών δυνάμεων (δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι γονέων, φορείς, πολίτες) που έκαναν άλλοι Δήμοι και πέτυχαν την ανάκληση συγχωνεύσεων σχολείων στις πόλεις τους, όπως η Ελευσίνα, η Αγία Παρασκευή, το Περιστέρι, η Νίκαια, Ζωγράφου κ.α., “κινήθηκε” μόνη της, στέλνοντας απλές επιστολές επικοινωνιακού χαρακτήρα στους Υπουργούς, με στόχο λίγη δημοσιότητα αποκλειστικά και μόνο για το Δήμαρχο.

Αυτή δυστυχώς είναι η νοοτροπία του Δημάρχου που μόνο στόχο έχει την επικοινωνιακή του προβολή, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου να λύσει τα προβλήματα της πόλης και κυρίως των Μελισσίων.
Αυτή η νοοτροπία είναι απολύτως επικίνδυνη για όλα τα μεγάλα ανοικτά θέματα που απασχολούν την πόλη μας (Πεντελικό, δάσος Παπαδημητρίου, παραμονή Αμ. Φλέμιγκ κ.α.), τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινή δράση δημοτικής αρχής, δημοτικών παρατάξεων, τοπικών συλλόγων και φορέων, αλλά και πολιτών.

Η πράξη έχει δείξει ότι όσες φορές η τοπική κοινωνία μαζί με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο έδωσαν τη μάχη για την προάσπιση των τοπικών συμφερόντων, πάντα κέρδισαν. Αυτή είναι η μόνη οδός από εδώ και πέρα. Καλούμε το Δήμαρχο να την ακολουθήσει.

Comments are closed.