Νέο έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος προς το Δήμο για την περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη διοίκηση του Δήμου

Προκύπτει εμφαντικά το ερώτημα γιατί ο κ. Στεργίου μια περιοχή που είναι κοινόχρηστος χώρος εκτός σχεδίου, εμμένει να την μετατρέψει σε κοινόχρηστο χώρο εντός σχεδίου

Νέο έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος προς το Δήμο Πεντέλης, με ημερομηνία 1/12/2017, για ακόμα μια φορά αναφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή την πολεοδομική αλφαβήτα, που ο κ. Στεργίου και οι συνεργάτες του, δεν γνωρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο επισημαίνει στη διοίκηση του Δήμου, ότι ήδη από το 2015, είχε απαντήσει μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομικού σχεδιασμού, ότι «η περιοχή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου» και ότι η περιοχή είναι εκτός του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νέας Πεντέλης, όπως αυτό ισχύει (ΦΕΚ 531/Δ/20.5.2005).

Με το έγγραφό του, το Υπουργείο κλείνει οριστικά το θέμα λέγοντας ότι: «Η περιοχή του Προφήτη Ηλία βρίσκεται αδιαμφισβήτητα εκτός εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου» και συνεπώς «δεν προκύπτει λόγος τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται σε τέσσερα σημεία και μάλιστα δεικτικά, ότι οι απόψεις του Υπουργείου έχουν γνωστοποιηθεί προς το Δήμο, με έγγραφα που μάλιστα μνημονεύονται.

Με απλά ελληνικά, το Υπουργείο λέει στον κ. Στεργίου ότι: «Σε έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως ότι η περιοχή του προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη είναι εκτός σχεδίου. Επιτέλους κατάλαβέ το και μη μας ενοχλείς άλλο με τέτοιες ανοησίες…»

Είναι λυπηρό που ο Δήμος Πεντέλης λαμβάνει τέτοιες προσβλητικές απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέμα «τροποποίησης σχεδίου» που ανακάλυψε ο κ. Στεργίου, κλείνει οριστικά.

Όμως προκύπτουν τα ακόλουθα δύο κομβικά ερωτήματα για τον κ. Στεργίου:

  • Γιατί συνεχίζει μια διαδικασία, που ο φορέας που θα την εγκρίνει (το Υπουργείο Περιβάλλοντος), του έχει πει επανειλημμένα ότι δεν
  • Γιατί θέλει μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου κοινόχρηστο χώρο, να την αλλάξει σε εντός σχεδίου κοινόχρηστο χώρο;

Για εμάς η απαντήσεις είναι ξεκάθαρες:

Πρώτον ο κ. Στεργίου έχει παντελή άγνοια για πολεοδομικά θέματα για αυτό επί τόσα χρόνια δεν έχει λύσει ΚΑΝΕΝΑ πολεοδομικό θέμα της πόλης, παρά βολεύεται να στέλνει έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεύτερον ο κ. Στεργίου προσπαθεί ξεκάθαρα να αυξήσει την αξία της γης που έχουν πολιτικοί του φίλοι και εν ενεργεία δημοτικοί του σύμβουλοι στην περιοχή.

Η διαπίστωση είναι απλή. Ο κ. Στεργίου δεν μπορεί να λύσει κανένα πολεοδομικό θέμα της πόλης και πλέον αποτελεί σαφέστατο εμπόδιο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών που αφορούν το μέλλον των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης. Η λογική του «αποφασίζω εγώ να κάνω του κεφαλιού μου», η λογική «αποφασίζω ερήμην των αρμοδίων υπηρεσιών», δεν ισχύει στα πολεοδομικά θέματα. Τον συμβουλεύουμε να συνεργάζεται καλύτερα με τις δημόσιες πολεοδομικές υπηρεσίες, αλλά και με τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου μας. Σίγουρα ξέρουν πολύ περισσότερα από τον ίδιο.

Τέλος σε ότι αφορά την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νέας Πεντέλης, καλούμε τον κ. Στεργίου να ακολουθήσει το μοναδικό νόμιμο και ασφαλή δρόμο για το θέμα. Να καταθέσει σχετική μελέτη στο δασαρχείο και να λάβει την απαιτούμενη έγκρισή του, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η αναγκαία παρέμβαση στο γήπεδο.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.