ΜΠΟΥΚΙΟΥ Μαριαρίνα

Γεννήθηκε  τον Μάιο του 1988, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και την Πάρο. Ο παππούς της, Δημήτριος Κυδωνιεύς, λατόμος στο Πεντελικό βουνό από το 1930 ήταν από τους πρώτους κατοίκους της Ν. Πεντέλης.

Η Μαριαρίνα αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. το 2012 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ο.Π.Α. – Kent University) το 2014. Έκτοτε αναπτύσσει συνεχώς μέσω μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων και ποικίλων εμπειριών σε Ελλάδα και εξωτερικό τις γνώσεις της στον αγαπημένο της τομέα, αυτόν της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κύρια μέριμνα της η διάσωση, και η ανάδειξη της κληρονομιάς του κάθε τόπου με άμεση εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας, ως καταλύτης βιώσιμης ανάπτυξης για έναν τόπο.

Όνειρο της η εφαρμογή αυτού του μοντέλου στην αγαπημένη της Πεντέλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον της και σημείο μελέτης της, η πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη του Πεντελικού Βουνού.

Ο εθελοντισμός, η ομαδικότητα και η προσφορά μέσα από κάθε μορφή στα πλαίσια της τοπικής της κοινωνίας αλλά και ευρύτερα, αποτελεί τρόπο ζωής της.

Η Μαριαρίνα ζει, αγαπά και αλληλεπιδρά εποικοδομητικά με την περιοχή της συνεχώς ως τώρα μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και τοπικές ομάδες.

Ελπίδα και στόχος της μία δίκαιη κοινωνία, που θα εξελίσσεται πνευματικά και λειτουργικά, μέσα από έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, βασισμένου στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του τόπου της.