Με σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμούς και τακτικισμούς μπορεί να υλοποιηθεί η μεταφορά της λαϊκής της Νέας Πεντέλης στο χώρο του ΝΙΕΘ

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ πριν λίγες μέρες, ξεκάθαρα δήλωσε ότι στηρίζει το στόχο να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά της Νέας Πεντέλης στον εξωτερικό χώρο του ΝΙΕΘ, που άλλωστε αποτελεί και δική της πρόταση.

Όμως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να γίνονται άστοχες ενέργειες, κυρίως από τον κ. Στεργίου, οι οποίες πολώνουν τα πράγματα και θέτουν σε κίνδυνο την υλοποίηση αυτής της απόφασης, που αποτελεί σήμερα μια καλή λύση για το Δήμο μας, λύση που υποστηρίζει και η δημοτική αρχή σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Πράγματι το από 24/5/2018 έγγραφο του κ. Ανδρέα Νεφελούδη, συμπολίτη μας και Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην αρμοδιότητα του Υπουργείου του οποίου ανήκει η παραχώρηση του χώρου του ΝΙΕΘ, δημιουργεί εκ πρώτης όψεως την εικόνα «ακύρωσης» της μίσθωσης. Επί της ουσίας όμως, ο κος Νεφελούδης καλεί το ΔΣ του ΕΦΚΑ να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν. 4430, προκειμένου να υλοποιηθεί η μίσθωση.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες περί κυβερνητικής μεθόδευσης για την ακύρωση της μίσθωσης του χώρου προς το Δήμο, ο κ. Νεφελούδης πρέπει κατά την άποψή μας, άμεσα και δημόσια, να ξεκαθαρίσει τη θέση του Υπουργείου και συγκεκριμένα αν έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης της μίσθωσης. Σε μια τέτοια περίπτωση το έγγραφό του μπορεί να ληφθεί ως βοηθητικό στη διαδικασία. Αν όμως δεν το πράξει, τότε το έγγραφό του, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως  προσχηματικό που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4430, η μίσθωση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, μετά από θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ. Προϋπόθεση δε της παραχώρησης, είναι η εκτίμηση του ύψους του μισθώματος από πιστοποιημένο ορκωτό εκτιμητή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΔΣ του ΕΦΚΑ προχώρησε αναρμοδίως στη μίσθωση του χώρου στο Δήμο, χωρίς καν να κάνει αναφορά στις ορθές διατάξεις της νομοθεσίας και χωρίς να μνημονεύει την εκτίμηση του μισθώματος από ορκωτό εκτιμητή, που εικάζουμε ότι δεν υπάρχει.

Όμως στη συνέχεια αναλαμβάνει «δράση» ο κ. Στεργίου και με επιπόλαιες ενέργειες που στοχεύουν στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της μίσθωσης.

Είναι επιπολαιότητα οι πανηγυρισμοί του ο κ. Στεργίου για τη «μεταφορά της λαϊκής κατόπιν ενεργειών του», όταν γνώριζε (ή όφειλε να γνωρίζει) ότι η απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, που είναι μεν προς την κατεύθυνση των συμφερόντων του Δήμου,  έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, άρα πάσχει νομικά και λαμβάνεται αναρμοδίως.

Αντί λοιπόν να επανέλθει τεκμηριωμένα στο ΔΣ του ΕΦΚΑ και να τους καλέσει να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, κάνει δεύτερη μεγαλύτερη επιπολαιότητα και σε απάντηση του εγγράφου του κ. Νεφελούδη, επιλέγει να στείλει γράμμα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό!! Πρέπει κάποιος νηφάλια να εξηγήσει στον κ. Στεργίου ότι γράμμα στον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν στέλνεις επειδή ένας Γενικός Γραμματέας καλεί ένα ΔΣ φορέα της αρμοδιότητάς του να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία!!

Η δε επικείμενη συγκέντρωσή του κ. Στεργίου στη Νέα Πεντέλη, μάλλον προεκλογικού χαρακτήρα είναι και δεν δικαιολογείται για ένα θέμα, που όπως εξηγήθηκε, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες, τις οποίες έχει ευθύνη ο κ. Στεργίου να παρακολουθεί. Εμείς θα ενημερωθούμε για την ομιλία και τις θέσεις του κ. Στεργίου στην εκδήλωση και  μετά θα τοποθετηθούμε ανάλογα.

Δηλώνουμε ξανά, ότι τα θέματα αυτά αντιμετωπίζονται συλλογικά και όχι από ένα και μόνο πρόσωπο. Τα όσα επιπόλαια έκανε ο κ. Στεργίου για το θέμα, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Δήμου, που είναι η μίσθωση του χώρου του ΝΙΕΘ για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Νέας Πεντέλης.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.