Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε στο Δήμο Πεντέλης ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, αλλά και σεβασμό στο μήνυμα που εκπέμπει η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πεντέλης. Στις εκδηλώσεις παρέστη σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τη Δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μελισσίων, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και ο χαιρετισμός και Πανηγυρικός της ημέρας από τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο και φορείς της πόλης και κατόπιν έγινε η παρέλαση σχολείων, συλλόγων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους προ των επισήμων.

Ακολούθησε δεξίωση από τη Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και εκδήλωση με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου, η οποία ερμήνευσε τραγούδια αφιερωμένα στη σημερινή ημέρα.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σαν Σήμερα κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες. Ημέρα υπερηφάνειας, ημέρα τιμής, ημέρα σεβασμού στη δύναμη και τον αλτρουισμό των -όχι τόσο μακρινών- προγόνων μας.

Οι Έλληνες, το 1940, αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στην βία και στον φασισμό. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλά λοιπόν μια ακόμη εθνική γιορτή. Είναι μια γιορτή της ελευθερίας. Κάτι που σήμερα θεωρούμε δεδομένο.

Το «ΟΧΙ» ήταν το αποτελέσματα μια ενότητας και μιας αποφασιστικότητας που υπέδειξαν οι Έλληνες. Μια τόση μικρή λέξη αλλά πίσω της κρύβει ένα βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 28η Οκτωβρίου θα πρέπει να παραμένει πάντα σαν ένας φάρος γνώσης, και αδιαμφισβήτητα  ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του έθνους μας. Είναι καθήκον και χρέος να μην ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες των προγόνων μας. Ο ηρωισμός των Ελλήνων δίδαξε ότι ένας λαός κερδίζει την ελευθέρια του έχοντας μόνο την αδάμαστη θέληση του για σύμμαχο.

Και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι μέσα σε προκλήσεις και επικίνδυνους υφάλους και καλούμαστε όλοι μας να τους αντιμετωπίσουμε κρατώντας την αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά. Όλοι μαζί με ομόνοια και σύμπνοια θα συμπορευτούμε για το κοινό καλό, και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε εκείνη την φωτεινή μέρα που μια τόσο μικρή λέξη όπως το ΟΧΙ έμελλε να αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο ξεκινώντας με τους χειρότερους οιωνούς διαψεύδοντας στο τέλος του πάντες. Γιατί έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, απόγονοι Ηρώων».

Στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, ο χαιρετισμός της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για την επέτειο του ΟΧΙ, από τη Αντιδήμαρχο Νατάσα Κοσμοπούλου και η κατάθεση στεφάνων από την Αντιδήμαρχο, σχολεία, συλλόγους και φορείς της δημοτικής κοινότητας Πεντέλης

Στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης η δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.  Το μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης, απηύθυνε προς τους παρισταμένους η Εντεταλμένη Σύμβουλος για τη Νέα Πεντέλη Άρτεμις Αργύρη και η τελετή έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων.

H Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ευχαριστεί την Αντιδήμαρχο Νατάσα Κοσμοπούλου και τις Δημοτικές Συμβούλους Φωτεινή Μαρκαντώνη και Άρτεμις Αργύρη, για την άρτια διοργάνωση και εκτέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων στις Δ.Κ. Πεντέλης, Μελισσίων και Νέας Πεντέλης αντίστοιχα.

Απευθύνει επίσης θερμά συγχαρητήρια στους Διευθυντές των Σχολείων για την άψογη εμφάνιση μαθητών και μαθητριών της πόλης μας στις παρελάσεις, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων για την άρτια παρουσία των μελών τους, καθώς και το προσωπικό και τους εθελοντές του Δήμου για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση και εκτέλεση των εκδηλώσεων.

 

Comments are closed.