Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, προς τους κατοίκους της πόλης σχετικά με το μεταναστευτικό θέμα

Δήμητρα Κεχαγιά: «Στόχος μας η άμεση ανάκληση της απόφασης μεταφοράς μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια. Δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης»

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε η ανοιχτή σε όλους τους πολίτες ενημέρωση που έκανε η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βλάσσης Σιώμος.

Η κα. Δήμητρα Κεχαγιά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις μέχρι τώρα κινήσεις της ίδιας και της διοίκησης υπογραμμίζοντας για ακόμα μια φορά πως η ένσταση σχετικά με τον χώρο επιλογής φιλοξενίας των προσφύγων/μεταναστών παραμένει και ως εκ τούτου δεν θα σταματήσει τις απαιτούμενες για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού κ. Βρούτση, ενέργειες.

Αναφέρθηκε με σαφήνεια στους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Πεντέλης αντιτίθεται στην απόφαση Βρούτση επαναλαμβάνοντας ότι ο χώρος του πρώην Νοσοκομείου Μπόμπολα πρέπει να παραμείνει δομή υγείας και ότι είναι ακατάλληλος να υποδεχθεί μετανάστες.   Ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο μεταφοράς μεταναστών και ότι δεν πρόκειται για μικρά παιδιά, αλλά για μετανάστες  εφήβους από το Αφγανιστάν. Παράλληλα, κατέστησε σαφή την πρόθεση του Δήμου να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει η πολιτεία για την αποσυμφόρηση των νησιών, μόνον όμως αφού έχει πλήρη γνώση του συνολικού εθνικού σχεδίου, αλλά και του σχεδίου για την Αττική, όσο και την έμπρακτη αρωγή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου σε ό,τι χρειαστεί σχετικά.

Από την πλευρά της η κα. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αυτοδιοίκηση δεν αιφνιδιάζεται και πως πράγματι, ο χώρος της πτέρυγας Μπόμπολα θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί τον σκοπό της δηλαδή να παρέχει νοσοκομειακή κάλυψη στους πολίτες. Υποστήριξε τέλος,  τη θέση και του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη πως θα πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός σε επίπεδο περιφέρειας πάνω στο θέμα.

Ο λόγος δόθηκε και στους πολίτες που εξέφρασαν τις απόψεις σχετικά και διατύπωσαν ερωτήσεις τόσο προς την κα. Κεχαγιά όσο και προς την κα. Κεφαλογιάννη.

Η Δήμαρχος Πεντέλης δεσμεύτηκε να ενημερώσει και πάλι τους πολίτες εάν υπάρξουν εξελίξεις και νέα δεδομένα για το θέμα τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και σε επίπεδο αρμοδίων φορέων της πολιτείας.

 

 

 

Comments are closed.