ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ Φωτεινή

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1966 και κατοικεί στα Μελίσσια από το 1975.

Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Στασινό και έχει δύο παιδιά 11 και 12 χρόνων.

Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και Γαλλικών και ιδιοκτήτρια δύο Κέντρων Ξένων Γλωσσών στα Μελίσσια με την επωνυμία MULTILINGUA.

Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού τίτλου Maitrise FLE του Πανεπιστημίου Standhal της Grenoble.

Σήμερα είναι:
• Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Πεντέλης.
• Πρόεδρος σε τρίτη διετία στο 4ο Δημοτικό Μελισσίων.
• Ταμίας σε δεύτερη διετία στην Ένωση Γονέων Πεντέλης.
• Μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κηδεμόνων Αττικής.
• Μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης.

Έχει διατελέσει επί δημαρχίας Μανώλη Γραφάκου:
• Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων 2009 – 2010.
• Υπεύθυνη εκπόνησης του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Μελισσίων από το 2008 – 2010 με κύριες δράσεις τη διεύρυνση των τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου, τη διοργάνωση των μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου: Καρναβάλι, Γιορτή Μελιού, Διαπολιτιστικές Ανταλλαγές, Συναυλίες κ.ά.
• Υπεύθυνη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου το 2008.

Από το 2011 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Συμπολιτείας στην Πρωτοβάθμια 2017 – 2019 και Δευτεροβάθμια 2015 – 2016 Σχολική Επιτροπή.

Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του Δήμου που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, Σχολικών Επιτροπών και Αδελφοποιήσεις.

Μέλος του Δ.Σ. Πολιτιστικού Κέντρου από το 2003 – 2010.

Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου το 2003.

«Η κοινωνική δράση μου προέρχεται από μια πηγαία ανάγκη και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, κυρίως σε θέματα που αφορούν την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την αναβάθμιση υπηρεσιών προς τους δημότες. Η περίοδος ενασχόλησής μου με το Πολιτιστικό Κέντρο ήταν η πιο παραγωγική με διερεύνηση των τμημάτων και τριπλασιασμό των μελών που φοιτούσαν στο Κέντρο (2008 – 2010). Από τη θέση της αντιπολίτευσης η συνεισφορά μου ήταν πάντοτε θετική με κριτήριο το συμφέρον του τομέα που εκπροσωπούσα.
Ως Πρόεδρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων επί 3 διετίες, με τα Συμβούλιά μου, επιθυμώντας να συνεισφέρω και να συμμετάσχω στο σχολική κοινότητα των παιδιών μου, έχω συμβάλει στην αναβάθμιση των δράσεων του Συλλόγου, στην απόκτηση του ψηφιακού και διαδραστικού εξοπλισμού όλων των τάξεων και εποπτικού υλικού, με μέσα στου Συλλόγου, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές συνεργασίες.
Με έργο πλούσιο στην πορεία της πολιτικής ζωής μου και πολύτιμη εμπειρία, επιθυμώ να συνεχίσω να συνεισφέρω από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου με το Συνδυασμό της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στις εκλογές του Μαΐου 2019 στηρίζοντας την υποψήφια Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά».