Λούνα Παρκ του τρόμου και στην Πεντέλη, το οποίο λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια χωρίς άδεια, εν γνώσει και με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη!

louja-351x185

Η Ιστορία αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες κατοίκων και μηνυτήρια αναφορά δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ Γραφάκου Εμμανουήλ και Φειδοπιάστη Αντώνιου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λεωνίδα Λάζου, από τις 12/2/2013.

Συγκεκριμένα το εν λόγω Λούνα Πάρκ το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αγ. Τριάδας στην Πεντέλη λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης από το 2000 έως και σήμερα, δηλαδή χωρίς να έχει ποτέ ελεγχθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός του με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών.

Παράλληλα εκτός από τα θέματα νομιμότητας και ασφάλειας των παιδιών η υπόθεση του Λούνα Πάρκ κρύβει και σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες εις βάρος εσόδων του Δήμου Πεντέλης, από τις οποίες προκύπτουν διαφυγόντα κέρδη που ξεπερνούν τις 50.000€ τον χρόνο.

Ήδη με την υπ’αρ. 28/2014 διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης έχει παραπεμφθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και ήδη διενεργείται προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω Λούνα Πάρκ βρίσκεται απέναντι από το Α.Τ Πεντέλης και μέχρι σήμερα λειτουργεί κανονικά με την συμπαράσταση του Δημάρχου Πεντέλης.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Συμπολιτεία

 

 

 

Comments are closed.